29 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor…

Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor…

Faydaları saymakla bitmeyen bu besin aynı zamanda zengin bir C vitamini kaynağıymış. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun "5 besin seçme hakkım olsa ilk tercihim olurdu" dediği o şifalı bitki, bağışıklığı güçlendirmeden şeker hastalığına birçok rahatsızlığa deva oluyor…

Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 1
Karaciğeri yoracağına dair yanlış bir inanış bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ısırgan otunun portakaldan 7 kat fazla C vitamini içerdiğini ve aynı zamanda tam bir protein bombası olduğunun da altını çiziyor.
1 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 2
Isırgan otu, diğer faydalarının yanı sıra iltihabı, saman nezlesi semptomlarını, kan basıncını ve kan şekeri düzeylerini azaltabilir.
2 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 3
Bilimsel adı Urtica dioica, Latince "yanmak" anlamına gelen uro kelimesinden gelir çünkü yaprakları temas halinde geçici yanma hissine neden olabilir.
3 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 4
Yapraklar, acı veren ve aynı zamanda kaşıntı, kızarıklık ve şişmeye neden olan saç benzeri yapılara sahiptir.
4 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 5
Ancak ısırgan otu takviye olarak işlenip kurutulduktan, dondurularak kurutulduktan veya pişirildikten sonra ve çay olarak güvenle tüketilebilir.
5 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 6
ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI ZENGİN BİR BESİN KAYNAĞIDIR Isırgan otunun yaprakları ve kökü çok çeşitli besin maddeleri sağlar; bunlar arasında: İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… Vitaminler: A, C vitaminleri ve K'nın yanı sıra birkaç B vitamini Mineraller: Kalsiyum, demir,magnezyum, fosfor, potasyum ve sodyum Yağlar: Linoleik asit, linolenik asit, palmitik asit, stearik asit ve oleik asit Amino asitler: Esansiyel amino asitlerin tümü Polifenoller: Kaempferol, quercetin, kafeik asit, kumarinler ve diğer flavonoidler Pigmentler: Beta-karoten, lutein, luteoksantin ve diğer karotenoidler Dahası, bu besinlerin çoğu vücudunuzda antioksidan görevi görür.
6 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 7
Antioksidanlar, hücrelerinizi serbest radikallerin vereceği hasara karşı korumaya yardımcı olan moleküllerdir. Serbest radikallerin neden olduğu hasar yaşlanmanın yanı sıra kanser ve diğer zararlı hastalıklarla da bağlantılıdır.
7 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 8
Araştırmalar ısırgan otu ekstraktının kandaki antioksidan düzeylerini artırabildiğini gösteriyor.
8 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 9
ENFLAMASYONU AZALTABİLİR Enflamasyon vücudunuzun kendini iyileştirme ve enfeksiyonlarla savaşma yoludur. Ancak kronik inflamasyon önemli zararlara neden olabilir. Isırgan otu iltihabı azaltabilecek çeşitli bileşikleri barındırır. Araştırmalarda ısırgan otu, birden fazla inflamatuar belirtecin üretimini engelleyerek bunların düzeylerini azalttı.
9 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 10
İnsanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, ısırgan otu kreminin uygulanmasının veya ısırgan otu ürünlerinin tüketilmesinin artrit gibi iltihaplı durumları hafiflettiği görülmektedir. Örneğin, 27 kişilik bir çalışmada artritten etkilenen bölgelere ısırgan otu kreminin uygulanması, plasebo tedavisine kıyasla ağrıyı önemli ölçüde azalttı.
10 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 11
Başka bir çalışmada ısırgan otu ekstresi içeren bir takviyenin alınması artrit ağrısını önemli ölçüde azaltmıştır. Ek olarak katılımcılar, bu kapsül sayesinde antiinflamatuar ağrı kesicilerin dozunu azaltabileceklerini hissettiler.
11 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 12
SAMAN NEZLESİNİ TEDAVİ EDEBİLİR Saman nezlesi, burnunuzun astarında iltihaplanmayı içeren bir alerjidir. Isırgan otu saman nezlesi için umut verici bir doğal tedavi olarak görülüyor. Bir test tüpü araştırması, ısırgan otu özlerinin mevsimsel alerjileri tetikleyebilecek iltihabı önleyebileceğini gösteriyor.
12 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 13
Buna histamin reseptörlerinin bloke edilmesi ve bağışıklık hücrelerinin alerji semptomlarını tetikleyen kimyasalları salmasının durdurulması da dahildir.
13 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 14
Bununla birlikte, insan çalışmaları ısırgan otunun saman nezlesini tedavi etmede plaseboya eşit veya sadece biraz daha iyi olduğunu belirtmektedir. Bu bitki saman nezlesi semptomları için umut verici bir doğal çare olabilirken, insanlar üzerinde daha uzun vadeli çalışmalara ihtiyaç vardır.
14 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 15
KAN BASINCINI DÜŞÜREBİLİR Yüksek tansiyon ciddi bir sağlık sorunudur çünkü sizi dünya çapında önde gelen ölüm nedenleri arasında yer alan kalp hastalığı ve felç riskine sokar. Isırgan otu geleneksel olarak yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılmaktaydı.
15 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 16
Hayvan ve test tüpü çalışmaları, kan basıncını çeşitli şekillerde düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Birincisi, vazodilatör görevi gören nitrik oksit üretimini uyarabilir. Vazodilatörler kan damarlarınızın kaslarını gevşeterek genişlemelerine yardımcı olur.
16 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 17
Ayrıca ısırgan otu, kasılma kuvvetini azaltarak kalbinizi rahatlatan, kalsiyum kanal blokerleri gibi davranabilen bileşikler içerir. Hayvan çalışmalarında ısırgan otunun kan basıncını düşürdüğü ve kalbin antioksidan savunmasını arttırdığı gösterilmiştir.
17 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 18
KAN ŞEKERİNİ KONTROL ALTINA ALMAYA YARDIMCI OLABİLİR Hem insan hem de hayvan çalışmaları ısırgan otu ile kan şekeri seviyelerinin düşmesi arasında bağlantı kurmaktadır.
18 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 19
Aslında bu bitki insülinin etkilerini taklit edebilecek bileşikler içerir.
19 / 20
Portakaldan 7 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyene hastalık bulaşmıyor… 20
46 kişi üzerinde yapılan üç aylık bir çalışmada, günde üç kez 500 mg ısırgan otu ekstresi almak, plaseboya kıyasla kan şekeri düzeylerini önemli ölçüde düşürdü. Kaynak: Sabah
20 / 20
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızını "satılık" ilanında paylaşan baba canlı yayında da fiyat vermiş

Kızını "satılık" ilanında paylaşan baba canlı yayında da fiyat vermiş