28 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı! "Lafı evirip çevirmeyeceğim" diyerek açıkladı

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı! "Lafı evirip çevirmeyeceğim" diyerek açıkladı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Kütahya'nın Depremselliği ve Deprem Dirençli Kütahya" konulu konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, "Sahaya inmeyi, iş yapmayı unutuyoruz. Neden depreme hazırlanmıyoruz? Sahaya inmek gerekiyor" diyerek deprem riskine karşı gereken önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı! "Lafı evirip çevirmeyeceğim" diyerek açıkladı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Kütahya Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleştirilen, Prof. Dr. Naci Görür'ün katılımıyla düzenlenen “Kütahya'nın Depremselliği ve Deprem Dirençli Kütahya” konulu konferans, büyük bir ilgiyle karşılandı. Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, afet yönetimi ve depremsellik üzerine farkındalık artırmak amacıyla önemli konular ele alındı. Belediye Başkanı Eyüp Kahveci konuşmasında, "Ülkemiz, özellikle depremler gibi doğal afetler açısından oldukça riskli bir bölgede bulunuyor. Bu nedenle, afet yönetimi konusunda her türlü önlemi hızlıca hayata geçirmemiz şart" dedi.

“Şehrimizi Daha Güvenli Hale Getirmeye Hazır ve Kararlıyız”
 

Kütahya Belediyesi tarafından afet yönetimi anlayışının kapsamlı ve bilimsel bir yaklaşımla şekillendirildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Kahveci, “Bütünleşik Afet Yönetimi kapsamında, afetlerin her aşamasında aktif rol almayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu çalışmalarımızı; İl Risk Azaltma Planı ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde, tüm müdürlüklerimiz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Kahveci, geçmişten bugüne şehirde yaşanan depremlerle ilgili önemli bilgiler paylaşarak, “Hepimiz için tek bir mantıklı yol var; afetlere karşı bilinçli, eğitimli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak. Biz de bu doğrultuda şehrimizi daha güvenli hale getirmek için belediyemizin tüm imkanlarını seferber ederek dirençli bir Kütahya inşa etmeye hazır ve kararlıyız” şeklinde konuştu.

"Su seviyesinin yüksek olduğu bölgelerde yapılaşma olmamalı"
 

Prof. Dr. Naci Görür, depremsellik ve afet yönetimi konusundaki bilgi ve birikimlerini paylaşarak, Kütahya'nın deprem potansiyeli ve alınması gereken tedbirler hakkında önemli uyarılarda bulundu. Görür, su seviyesinin yüksek olduğu bölgelerde yapılaşmanın, deprem anında riskleri artırabileceğini dile getirdi. Görür, "Sahaya inmeyi iş yapmayı unutuyoruz. Neden depreme hazırlanmıyoruz? Sahaya inmek gerekiyor. Lafı verip çevirmeyeceğim. Depreme ilgili ne yapılacaksa söylüyorum. Bunu dilimin döndüğünce anlatıyorum ve anlatmaya da devam edeceğim. Benim söylediklerim hiç bir makama ve kişiye yönelik değildir. Bilim adamı olarak kendi insanlarımıza karşı görevimi yerine getirmeye çalışıyorum" dedi.
Konferans, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci'nin, Prof. Dr. Naci Görür'e teşekkür ederek, hediye takdiminde bulunması ile sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya son verileri açıkladı: Yüzde 11.2 azalma sağlandı

Bakan Yerlikaya son verileri açıkladı: Yüzde 11.2 azalma sağlandı