21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Resmen duyuruldu! THY'den yeni rota

Resmen duyuruldu! THY'den yeni rota

Türk Hava Yolları, Çin'in Xi'an (Şian) şehrine uçma kararı aldı. Pekin, Shanghay ve Guanzo noktalarının ardından ana kara Çin'de 4. destinasyon olarak Şian şehri oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Resmen duyuruldu! THY'den yeni rota

Türk Hava Yolları (THY), şu an 344 (yolcu ve kargo) uçaklık filosu ile 50 yurtiçi, 266 uluslararası olmak üzere 126 ülkede 316 noktaya uçuyor.İstanbul Havalimanı'nın açılmasıyla daha da büyüyecek olan Türk Hava Yolları, filosuna katılan yeni geniş gövdeli uçaklar ile beraber yeni uçuş noktalarına da seferlere başlama kararı alıyor. Son olarak THY, rotalarına Çin'in Xi'an (Şian) şehrini de ekledi.

Çin Halk Cumhuriyeti'ne ilk seferini 1999 yılında Pekin şehrine gerçekleştiren Türk Hava Yolları, Çin'deki 20. yılında sefer yaptığı Pekin, Shanghay ve Guanzo noktalarının ardından ana kara Çin'de 4. destinasyon olarak Xi'an (Şian) şehrini uçuş ağına bağlıyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Çin'in Shaanxi (Şanşi) Eyaleti Parti Komitesi Genel Sekreteri HU Heping ile 5 Kasım 2019 tarihinde yaptığı görüşme sonrasında Türk Hava Yolları'nın Xi'an noktasına uçuş başlatması konusunda mutabakata varıldı.

2019 sonu itibariyle başlatılması planlanan Xi'an seferleri ilk etapta haftada 3 frekans gerçekleştirilecek olup 2020 yılı yaz tarifesi ile birlikte kademeli olarak sefer artışı planlanmakta. Xi'an seferlerinin hayata geçmesiyle Türk Hava Yolları'nın Çin Halk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği karşılıklı uçuş sayısı haftalık 24'e ulaşacak.

Başlatılacak Xi'an seferleriyle ilgili konuşan M. İlker Aycı; "Tarihi İpek Yolu'nun başlangıç noktası kabul edilen Xi'an şehrine başlatacağımız seferlerin iki ülke turizm, ticaret, kültür ve ekonomi alanlarına katkı sağlamasını bekliyoruz. Kuracağımız ulaşım köprüsünün tarihi çok eskiye dayanan iki toplumun yararına olumlu çalışmalara vesile olacağına inanıyorum." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğretmen adayları dikkat! O sınavların geçerlilik süresi değişti

Öğretmen adayları dikkat! O sınavların geçerlilik süresi değişti