Türkgün Gündem Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında

Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa’da ocak-şubat aylarında yüzde 8,7 büyüme ile yolcu sayısını artıran 2’nci havalimanı oldu.

KAYNAK: AA

Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI) 2025 yılı şubat ayı hava trafik raporunu yayımladı.

Rapora göre, Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa’da 40 milyon üstü yolcu kategorisi ‘Major Havalimanları’ arasında 2025 yılı ocak-şubat aylarında yüzde 8,7 büyüme ile yolcu sayısını artıran 2’nci havalimanı oldu.

Yolcu sayısını göre ise söz konusu yılın şubat ayında ve ocak-şubat döneminde Avrupa Havalimanları içinde 8’nci en yoğun havalimanı oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ: “TFF, MHK'nin bu hale gelmesinin sorumlusudur”

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ: “TFF, MHK'nin bu hale gelmesinin sorumlusudur”

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada hakem Burak Pakkan’ın kararlarını sert şekilde eleştirerek, “Yüzde 100 iki kırmızı kartın verilmediği net gördük. Bu MHK’nin kalma ihtimalini 0 görüyorum” dedi. Gümüşdağ, Merkez Hakem Kurulu'nun bu durumda olmasının tek sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu savundu.

KAYNAK: İHA

Süper Lig’in 35. haftasında sahasında Fenerbahçe’ye 4-1 mağlup olan Başakşehir’in Başkanı Göksel Gümüşdağ, karşılaşma sonrası hakem kararlarını eleştiren açıklamalarda bulundu.

Gümüşdağ’dan hakem yönetimine sert tepki

Gümüşdağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada maçın hakemi Burak Pakkan ve Merkez Hakem Kurulu hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu:

“İki takımın oyuncularını iyi niyetli ve centilmen mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Maalesef oyunun önüne geçen hakem kararları, şaşkınlıkla izlediğim kararlar. Çok kötü bir performans sergilediler. MHK’nin ve Türk hakemliğinin ne halde olduğunu hepimiz görüyoruz.”

“TFF, MHK’nin bu durumda olmasının tek sorumlusudur”

Hakem kararlarının sezon genelinde Türk futboluna zarar verdiğini savunan Gümüşdağ, MHK’nin bugünkü konumunun arkasında TFF’nin etkisizliği olduğunu vurguladı:

“MHK ile ilgili bu kadar Türkiye'de yaşanan olaylara rağmen Futbol Federasyonu'nun, MHK ile ilgili pozisyon almaması da bence MHK'nin bu durumda olmasının tek sorumlusu, Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Bu MHK başkanının burada kalabilme ihtimalini az görüyorum. Sezon boyunca kötü, facia kararlarla yönetilen bir süreç oldu. Bu MHK’nin kalma ihtimalini 0 görüyorum.”

Müsabakadaki bazı kararların doğrudan skora etki ettiğini ifade eden Gümüşdağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yüzde 100 iki kırmızı kartın verilmediği net gördük. Tamamen skora etki edecek kararlar. Başakşehir bir yana Fenerbahçe'nin de mutlu olduğunu düşünmüyorum. Her iki açıdan da kötü yönetim oldu. Maçın önüne geçtiğini düşünüyorum.”

“Türk hakemliği kolay toparlanmaz”

Türk hakemliğinde yeniden yapılanmaya yönelik inancının olmadığını belirten Gümüşdağ, kulüplerin genel memnuniyetsizliğine de dikkat çekti:

“1 sezon bitiyor, 3 hafta kaldı ve Türk hakemliğinin yapılanmış halini hepimiz gördük. Bu MHK'nin sezon başından beri ısrarla arkasında duran Futbol Federasyonu da bugün olanlardan sorumludur. Diğer kulüplerin değil sadece, futbol paydaşlarının çoğu bir memnuniyetsizlik yaşıyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *