16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Sadece 1 tane beklerken… Kazı yapan Fransızlar şoke oldu

Sadece 1 tane beklerken… Kazı yapan Fransızlar şoke oldu

Ulusal Önleyici Arkeolojik Araştırma Enstitüsü (INRAP) tarafından Lyon'un yaklaşık 60 mil doğusunda, Fransa'nın Savoie şehrinin idari bölgesindeki Lac du Bourget yakınlarında 1.300 yıl öncesine ait 80 mezardan oluşan bir mezarlık bulundu.

MS 7. yüzyılın Merovingian dönemine ait olduğu düşünülen bu mezarlık, Savoie bölümünde kazılan en büyük ve en önemli mezarlığı işaret ediyor.
Merovingian hanedanı, Frankları 5. yüzyılın ortalarından 751'e kadar yönetti ve Kral I. Clovis, MS 500 yılı civarında Hıristiyanlığa geçti.
Arkeologlar, mezarların içindeki iskelet kalıntılarının tamamının doğuya baktığını bulmuşlardır. Bunun, ölüleri Kudüs'e bakacak şekilde gömme Hristiyan ayininin bir parçası olduğu ve yıllar önce nekropollerde meydana geldiği gibi birden fazla insanı aynı mezara gömme eyleminden bir uzaklaşma olduğu düşünülüyor.
INRAP'ta arkeolog ve antropolog olan Jean-Luc Gisclon , Fransızca'dan çevrilmiş yerel haber istasyonu France 3 Alpes'e "Kol kemiğinin hafifçe kalkık ve içe dönük olduğunu görebilirsiniz" dedi. "Ölen kişiyi dengesiz bir denge durumunda tutan kesinlikle ahşap bir duvar vardı."
Arkeologlar ayrıca iskeletlerin çok az eşyayla, hatta fazla giysi olmadan gömüldüğünü de buldular, bu da ölülerin gömülmeden önce soyulduğuna bir işaret olabilir.
INRAP'tan başka bir arkeolog ve antropolog olan Julien Blanco, France 3 Alpes'e verdiği demeçte, "Birkaç giysimiz, birkaç süs eşyamız var, ancak [keşfedilen] cenaze törenlerinin sayısına kıyasla gerçekten önemsiz kalıyor" dedi.
INRAP arkeologları, Savoie'deki mezarlıkta, bölgeyi daha fazla araştırmayı ve bulgularını, inançları ve günlük yaşamları da dahil olmak üzere bölgedeki eski insanlar hakkındaki bilgilerini ortaya çıkarmak için kullanmayı umuyor.
Bu keşif, 15. yüzyıldan kalma eski bir kılıcın Fransa'nın Amiens kentinde ortaya çıkarılmasından yalnızca birkaç hafta sonra geldi. 38 inçlik kılıç, nemli, turbalı bir hendekte bulundu, bu da onun durumuna katkıda bulundu ve ayrıca kılıcın kabzası ve kılıfından ahşabın ve derinin korunmasına izin verdi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NASA'dan korkutan uyarı: Dünya buna hazır değil…

NASA'dan korkutan uyarı: Dünya buna hazır değil…