Türkgün Gündem Sağlık Bakanı Memişoğlu, 81 ilin sağlık müdürüyle İstanbul'da buluştu

Sağlık Bakanı Memişoğlu, 81 ilin sağlık müdürüyle İstanbul'da buluştu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul'da 81 ilin sağlık müdürleriyle bir toplantı düzenleyerek sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve sorunların çözümü için stratejiler geliştirdi. Toplantı, Türkiye’nin sağlık sisteminin etkinliğini artırmayı hedefliyor.

KAYNAK: AA

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu başkanlığında, 81 ilden sağlık müdürlerinin katılımıyla İstanbul'da kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Memişoğlu, 81 ilin sağlık müdürüyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde bir araya geldi.

Bakan yardımcıları ve üst düzey bürokratların da katılımıyla gün boyu süren kapsamlı toplantıda, sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı, sahada karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri istişare edildi.

Türkiye'nin sağlık sistemini daha etkin ve verimli hale getirme hedefi doğrultusunda yürütülen toplantıda, illerden gelen geri bildirimler değerlendirilerek, sağlık politikalarının geliştirilmesine yönelik kararlar alındı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, toplantıda, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için tüm paydaşlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Memişoğlu, gerçekleştirilen buluşmanın, Türkiye'nin sağlık sistemini daha ileriye taşımak adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi 2024’te ekonomik endişeler değişmedi! Enflasyon zirvede kaldı

2024’te ekonomik endişeler değişmedi! Enflasyon zirvede kaldı

ABD Merkez Bankası’nın yayımladığı “Hanehalkı Ekonomik Refahı” raporuna göre, 2024’te mali refah geçen yıla benzer seyretse de, enflasyon ve yüksek fiyatlar Amerikalıların en büyük ekonomik kaygısı olmaya devam ediyor.

KAYNAK: AA

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı hanehalklarının 2024 yılına ilişkin ekonomik refahına dair kapsamlı raporunu yayımladı. 12 binden fazla yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarına dayanan rapora göre, ülkedeki mali refah seviyesi geçen yıla kıyasla büyük bir değişim göstermedi.

Raporda, yetişkinlerin yüzde 73’ü kendilerini ya “iyi durumda” ya da “mali açıdan rahat” olarak tanımladı. Bu oran 2023 yılında yüzde 72 olarak kayıtlara geçmişti. Ancak bu düzeyin, 2021 yılındaki yüzde 78’lik oranın gerisinde kaldığına dikkat çekildi.

Fed’in raporunda, enflasyon ve artan yaşam maliyetinin Amerikalıların en büyük finansal kaygısı olmaya devam ettiği belirtildi. Katılımcıların önemli bir kısmı, geçen yıla kıyasla fiyatlardaki artışın mali durumlarını daha da zorlaştırdığını ifade etti. Ancak bu görüşü paylaşanların oranı, 2023 yılına kıyasla hafif bir düşüş gösterdi.

Yüksek fiyatlar karşısında tüketicilerin harcamalarını yeniden gözden geçirdiği de raporda öne çıkan bulgular arasında yer aldı. Birçok kişi daha az harcamaya yönelirken, acil durum tasarruflarına yönelik davranışlar önceki yıllara benzerlik gösterdi. Emekliliğe hazırlık konusunda ise küçük çaplı bir iyileşme kaydedildiği belirtildi.

Ekonomiye Güven Artıyor Ama Yetersiz

Raporda, beklenmedik 400 dolarlık bir harcamayı nakit veya eşdeğeriyle karşılayabileceğini belirten yetişkinlerin oranının 2022 ve 2023'e göre değişmediği aktarıldı. Ancak 3 aylık harcamaları karşılayacak "kara gün fonuna" sahip olduğunu söyleyenlerin oranı önceki yıla göre düşüş gösterdi.

Finansal dolandırıcılık vakalarının da ele alındığı raporda, 2024 yılında her beş yetişkinden birinin (yüzde 21) finansal sahtekarlığa maruz kaldığı bildirildi. En yaygın dolandırıcılık biçimi ise kredi kartı dolandırıcılığı olarak öne çıktı.

Fed’in raporuna göre, Amerikalıların ulusal ekonomiye olan güveni sınırlı bir artış gösterdi. Yetişkinlerin yüzde 29’u ekonomiyi “iyi” veya “mükemmel” olarak değerlendirirken, bu oran 2023’te yüzde 22 düzeyindeydi. Ancak 2019 yılındaki yüzde 50’lik oranla karşılaştırıldığında hâlen düşük seviyelerde kalmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *