Türkgün Gündem Sağlık Bakanı Memişoğlu, Mısır ve Kuveyt Büyükelçilerini kabul etti

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Mısır ve Kuveyt Büyükelçilerini kabul etti

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Amr Elhamamy ve Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdülaziz Ahmed Al-Adwani'yi ayrı ayrı kabul etti.

MUHABİR: Eylül Şahin

Son dönemde Türkiye'nin dış ilişkileri daha da güçleniyor. Özellikle Mısır ve Kuveyt gibi önemli ülkelerle olan temaslar, karşılıklı ilişkilerin derinleşmesine katkı sağlıyor.

Mısır Büyükelçisi ile Verimli Bir Görüşme

Memişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Amr Elhamamy ve beraberindeki heyeti Bakanlık'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti paylaştı. Görüşmede, iki ülke arasındaki köklü kültürel bağların yanı sıra, ekonomik işbirliği potansiyelinin de konuşulması dikkat çekici bir detay oldu. Memişoğlu, nazik ziyaretleri için Büyükelçi Elhamamy ve heyetine teşekkür etti.

Kuveyt ile Tarihi İlişkiler Güçleniyor

Türkiye-Mısır ilişkilerinin ardından, Memişoğlu'nun ayrıca Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdülaziz Ahmed Al-Adwani ve heyetini de Bakanlık'ta ağırladığı bilgisi geldi. Bu görüşmede, ülkeler arasındaki tarihi ilişkilerin yanı sıra, dostluk ve kardeşlik bağlarının değerlendirilmesi, ilişkilerin güçlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Memişoğlu, bu nazik ziyaret için Büyükelçi Al-Adwani ve ekibine de teşekkürlerini iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Rusya: Ukrayna ile yeni tur müzakerelerini en kısa zamanda duyuracağız

Rusya: Ukrayna ile yeni tur müzakerelerini en kısa zamanda duyuracağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile yeni tur müzakerelerini en kısa zamanda duyuracaklarını belirterek "Müzakereler savaştan daha iyidir. Ancak müzakerelerde başarı elde etmek için temel nedenlerin ortadan kaldırılması gerekiyor." dedi.

KAYNAK: AA

Lavrov, başkent Moskova’da düzenlenen 13. Güvenlik Konularından Sorumlu Yüksek Temsilciler Toplantısı'na katıldı.

Burada konuşma yapan Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın inisiyatifiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan yönetiminin desteğiyle Ukrayna ile doğrudan müzakereleri yeniden başlattıklarını ve bundan dolayı bu ülkelere minnettar olduklarını dile getirdi.

Lavrov, Rusya ile Ukrayna arasında, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da 16 Mayıs’ta müzakerelerin yapıldığını anımsatarak "İstanbul'da yapılan müzakerelerde, (Ukrayna'da) tüm ayrımcı yasaların kaldırılması konusunda ısrar ettik. En kısa zamanda duyuracağımız yeni tur müzakerelerde de aynı şekilde bu konuda ısrarcı olacağız." ifadelerini kullandı.

Ukrayna krizinin temel nedenlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Lavrov, "Müzakereler savaştan daha iyidir. Ancak müzakerelerde başarı elde etmek için temel nedenlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Temel nedenlerinden biri, Ukrayna'nın NATO'ya çekilmesi. NATO'nun doğuya doğru yayılması, Ukrayna meselesinin ve Avrupa'da güvenlik alanında krizin ortaya çıkmasına neden oldu." diye konuştu.

Sergey Lavrov, Rusya'nın, Ukrayna'nın tarafsız olması ve nükleer silaha sahip olmaması ile ilgili taleplerin karşılanması gerektiğini vurguladı.

NATO'nun Rus sınırları boyunca askeri altyapısını güçlendirmeye çalıştığını söyleyen Lavrov, bunun endişe verici olduğunu söyledi.

Bakan Lavrov, Almanya'nın kendi kendini askerileştirme yolunu izlemesinin de endişe verici olduğunu belirtti.

"Filistin devletinin kurulması gerekiyor"

Filistin meselesine değinen Lavrov, bu konuda İsrail ile Filistin arasında müzakere sürecinin yeniden başlatılması için gerekli koşulların oluşturulmasına yönelik girişimlerin aktifleştirilmesi, Birleşmiş Milletler (BM) kararları doğrultusunda Filistin devletinin kurulması gerektiğinin altını çizdi.

İran nükleer programıyla ilgili soruna değinen Lavrov, ABD ve İran arasında bu konudaki müzakerelerde olumlu sonuçlar elde edileceği ve bu sonuçların taraflar için uygun olacağı umudunu paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *