20 Ocak 2025
weather
5°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi yayımlandı

Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi yayımlandı

Pandemi sonrası normal hayata dönüş sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarında idari izinli sayılan çalışanlar yeniden iş başı yaparken, kronik hastalığa sahip olan çalışanların izinleri devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi yayımlandı. İdari izinli kronik hastalıklar e-nabız sayfasından öğrenilebilecek…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi yayımlandı

Koronavirüsün en ağır etkileri gösterdiği kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarındaki personeller bir süredir idari izinli sayılıyordu. Normalleşme sürecinde 1 Haziran itibariyle başlarken, Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi de en çok merak edilen konular arasında geliyor. Kimlerin kronik hasta olduğu ve idari izinli sayılacağı e Nabız sayfasından öğrenilebilecek…

E NABIZ NEDİR?

T.C. Sağlık Bakanlığı’nca uygulamaya koyulan ve Türkiye’nin güvenilir kişisel sağlık kaydı sistemi olan e-nabız ile vatandaşlar kişisel sağlık bilgilerini yönetebiliyor. Bu sistem sayesinde muayene geçmişi, yapılan tetkikler, doktorun reçete ettiği ilaçlar gibi kişinin sağlık ve hastalık geçmişi ile ilgili bilgileri kolaylıkla görüntülenebiliyor.

E NABIZ GİRİŞ EKRANI SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

E NABIZ’A NASIL KAYIT OLUNUR? 

E-Nabız’a, e- devlet şifresi, mobil imza veya e-imza ile giriş yapılan e-devlet sistemi üzerinden ulaşılıyor.

E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra, ekrana gelen sayfada Giriş yapılacak uygulama ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Sayfanın en altında yer alan “Uygulamaya Git” sekmesine tıklanmalı.

Profil bilgileri oluşturulmak için yönlendirilen ilk ekranda Kullanım Şartları yer almaktadır. Profil oluşturmaya başlamak isteyen kişi “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” metninin yanında bulunan kutucuğu işaretlemelidir.

Profil bilgilerinin oluşturulmasında 2. aşama kişisel bilgiler konusundadır. Kişi, paylaşım seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerine kimlerin erişmesini istediğini seçebilir. Profil bilgilerinin oluşturulmasında son aşamada ise Erişim Bilgileri bulunmaktadır.

Burada kişi, cep telefonu bilgilerini ve sisteme giriş için gerekli olan e-Nabız şifresini oluşturarak girmelidir. Daha sonra kişinin cep telefonuna gelen tek kullanımlık erişim kodu Onay Kodu alanına yazılarak e-Nabız  aktifleştirilmiş olur.

SAĞLIK BAKANLIĞI KRONİK HASTALIKLAR LİSTESİ NASIL GÖRÜNTÜLENECEK?

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra uygulamada yer alan Tahlillerim, Hastalıklarım gibi bölümlerden hastalıkları ve test sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

E Nabız kronik hastalığım ekranı için E-Devlet şifresi ile giriş gerçekleştirebilecek olan vatandaşlar, sol menüde yer alan Covid19 (Kronik Risk Durumu Raporu) ekranına tıklayarak kronik hastalıklarım sekmesine ulaşabilecek. Burada kronik hastalığı hakkında bilgi alan vatandaşlar, kronik hastalıklar listesi aracılığıyla risk durumu içerisinde yer alıp almadıklarını öğrenebilecek.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Ilıkan: Aynı yaraya kaç defa neşter vuracaksınız?

MHP'li Ilıkan: Aynı yaraya kaç defa neşter vuracaksınız?