Türkgün Gündem Samanyolu TV'nin eski çalışanlarına operasyonu

Samanyolu TV'nin eski çalışanlarına operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkarılan eski Samanyolu Televizyonu çalışanı 3 şüpheliden 2'si yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, KHK ile kapatılan Samanyolu Televizyonu Ankara Bürosu çalışanlarına yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında TV yapımcısı 3 kişinin, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandığı tespit edildi.
Şüpheliler hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün sabah saatlerinde şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Şüphelilerden Tacettin A. ile İbrahim Enver Ö. gözaltına alındı. Firari durumdaki Halil O'nun yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Zanlıların, örgütle bağlantılı savcı ve polislerle ortak hareket ederek örgüt lehine yayınlarla algı operasyonu yaptıkları belirlendi.AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Ahmed Cevad’ın mezarı yok ama ruhu tüm Türk dünyasında yaşıyor

Ahmed Cevad’ın mezarı yok ama ruhu tüm Türk dünyasında yaşıyor

Azerbaycan’ın bağımsızlık ve özgürlük şairi Ahmed Cevad’ın 133. doğum günü kutlanıyor. Azerbaycan Devlet Marşı’nın söz yazarı, aynı zamanda “Çırpınırdı Karadeniz” marşıyla Türk dünyasının gönlünde taht kuran Ahmed Cevad, sadece şiirleriyle değil, hayatıyla da bir direniş sembolü haline geldi.

MUHABİR: Burhan Tural

Torunu Cevad Ahundzade, büyük dedesi Ahmed Cevad’ın mirasını ve ailenin yaşadığı zorlukları anlattı. “Adını gurur ve onurla taşıdığım ulu dedem Ahmed Cevad, hem kalemi hem de silahı elinden bırakmamış bir mücadeleciydi. Birinci Dünya Savaşı’nda Balkan cephesinde Türk ordusunda savaşmıştı. Ardından kaleme aldığı marş, Türklerin özgürlük sembolüne dönüştü,” dedi.

Üç Kez Tutuklandı, Şiirleri Yüzünden Takip Edildi

Ahundzade, dedesinin “Koynunda yer vardı yıldıza, Aya” mısrası nedeniyle takibe alındığını, “Göygöl” şiiri başta olmak üzere birçok eseri nedeniyle tutuklandığını ifade etti. “Ahmed Cevad toplamda üç kez hapse atıldı. Şiirleri rejime tehdit olarak görülüyordu,” dedi.

Eşine Sürgün, Ailesine Baskı

Ahmed Cevad’ın eşi Şükriye Hanım’ın Kazakistan’ın Akmola vilayetindeki ünlü ALJIR kampında yıllarca sürgünde yaşadığını hatırlatan Ahundzade, babaannesinin dedesine olan sadakatini şu sözlerle dile getirdi: “‘Cevad neredeyse ben de oradayım’ demişti. Bu onun vefasının simgesiydi.”

Cevad Ahundzade, dedesi hakkında en çok bilgiye babaannesi sayesinde ulaştığını, ailesinin Sovyet döneminde baskı altında yaşadığını belirtti. “Sovyetler döneminde dedemin adını anmak bile tehlikeliydi. Ancak bağımsızlıktan sonra onun adını onurla duyduk,” dedi.

Resmi Ölüm Tarihi Tartışmalı

Ahmed Cevad’ın ölüm tarihiyle ilgili çelişkili bilgiler olduğunu belirten Ahundzade, “Vikipedi’de 13 Ekim 1937 gecesi kurşuna dizildiği yazıyor. Ancak 2010’da Azerbaycan Milli Meclisi tarafından yayımlanan bir dergide, arşiv belgelerine göre 11 Ekim’de işkenceler sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor,” dedi.

Şairin ölümünden sonra ailenin dağıldığını, büyük oğlunun tutuklandığını, diğer çocukların yatılı okullara verildiğini ifade eden Ahundzade, Şükriye Hanım’ın uzun süre Cevad’ın hayatta olduğuna inandığını, sürgün dönüşü ona mektuplar yazdığını söyledi.

“Mezarı Yok Ama Ruhu Yaşıyor”

Ahmed Cevad’ın mezarının yerinin bilinmediğini hatırlatan torunu, “Sovyet rejimi onun nereye gömüldüğünü gizledi. Ama biz diyoruz ki, onun mezarı tüm Türk dünyasındadır – Kuzey Kıbrıs’tan Çin Seddi’ne kadar,” diye konuştu.

Ankara’da 2022 yılında Ahmed Cevad’ın 130. yılı anısına bir anıt dikildiğini belirten Ahundzade, en büyük arzularının Cevad’ın naaşının bulunması ve Bakü şehir merkezine bir heykelinin dikilmesi olduğunu vurguladı. “Bu sadece bizim değil, tüm Ahmed Cevad sevenlerin ortak dileğidir,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *