Sarıyer açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklenen 8 metrelik tekne, Kıyı Emniyeti'nin KEGM-5 tahlisiye botu tarafından kurtarılarak Rumeli Feneri'ne güvenli bir şekilde yanaştırıldı. Teknede iki kişi bulunduğu bildirildi.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kilyos açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içerisinde 2 kişi bulunan 8 metre boyundaki teknenin KEGM-5 hızlı tahlisiye botu tarafından yedeklendiği ve Rumeli Feneri'ne emniyetle yanaştırıldığı bildirildi.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sarıyer'de sürüklenen tekne kurtarıldı - Türkgün - Türkçe Düşün | Son Dakika Haberleri, Güncel Haberlerhttps://www.turkgun.com/gundem/sariyerde-suruklenen-tekne-kurtarildi/286934
Türkgün Dünya
Dünya nefesini tuttu, saldırılar peş peşe geliyor: İsrail Savunma Bakanı: Tahran yanıyor
Dünya nefesini tuttu, saldırılar peş peşe geliyor: İsrail Savunma Bakanı: Tahran yanıyor
İsrail ile İran arasındaki gerilim sıcak savaşa dönüşüyor. İran, İsrail’e yeni bir balistik füze saldırısı başlatırken, İsrail de Tahran’ın Şehran semtine hava saldırısı düzenledi. "Tahran yanıyor" açıklamasıyla dikkat çeken İsrail Savunma Bakanı Katz, İran’a yönelik askeri seçeneklerin masada olduğunu duyurdu.
İsrail ile İran arasındaki gerilim tırmanıyor. İran, İsrail’e yönelik yeni bir balistik füze saldırısı başlattı. Misilleme niteliğindeki saldırılarda ateşlenen füzelerin, Batı Şeria’nın El Halil kenti semalarında görüntülendiği bildirildi.
Öte yandan İsrail, İran’ın başkenti Tahran’a yönelik hava saldırılarını sürdürdü. Başkentin batısında bulunan Şehran semtinde bir petrol deposu hedef alındı. Saldırının ardından bölgede şiddetli patlamalar meydana gelirken, yoğun duman gökyüzünü kapladı.
"Tahran yanıyor"
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Tahran yanıyor" ifadesini kullandı. Katz, X (eski adıyla Twitter) platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, “Daha önce uyarmıştım: İran, İsrail'e füze fırlatmaya devam ederse Tahran yanar. Bu akşam o uyarı gerçek oldu” ifadelerini kullandı.
Savunma Bakanı Katz, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Mossad Direktörü David Barnea ve üst düzey komutanlarla acil durum toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda İran’a yönelik askeri seçenekler masaya yatırıldı.
Gerilim Nasıl Başladı?
13 Haziran'da İsrail, İran’ın çeşitli şehirlerindeki nükleer tesisler ve askeri karargâhları hedef alan büyük çaplı hava saldırıları düzenlemişti. Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybetmişti. Toplam sivil can kaybı ise 78 olarak açıklanmıştı.
İran bu saldırılara karşılık olarak İsrail’e balistik füzelerle misillemede bulundu. İran’ın füzeli saldırılarında 3 kişi yaşamını yitirdi, 172 kişi ise yaralandı.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya nefesini tuttu, saldırılar peş peşe geliyor: İsrail Savunma Bakanı: Tahran yanıyor - Türkgün - Türkçe Düşün | Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler/dunya/dunya-nefesini-tuttu-saldirilar-pes-pese-geliyor-israil-savunma-bakani-tahran-yaniyor/299806
Paylaş
Arkadaşlarınızla paylaşmak için linki kopyalayın.
!!! Yorum yapmadan önce kuralları okuyunuz.
Kişisel saldırılar yapmayın: Yorumlarınızda diğer kullanıcıları veya kişileri hakaret içeren ifadelerle suçlamayın veya aşağılamayın.
Irkçı, cinsiyetçi veya ayrımcı yorumlar yapmayın: Yorumlarınızda ırk, cinsiyet, etnik köken, din, cinsel yönelim veya herhangi bir ayrımcılık unsuru içeren ifadeler kullanmayın.
Yasa dışı faaliyetleri özendirmeyin: Yorumlarınızda yasa dışı faaliyetleri özendiren veya teşvik eden ifadeler kullanmayın.
Özel bilgileri paylaşmayın: Yorumlarınızda başkalarının özel bilgilerini paylaşmayın, bu bilgiler kullanıcıların adını, telefon numarasını, adresini, e-posta adresini veya diğer özel bilgileri içerebilir.
Spam ve reklam yapmayın: Yorumlarınızda spam veya reklam içeren ifadeler kullanmayın. Yorumlarınızın reklam içermemesine özen gösterin.