27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Sessiz katilin o belirtisini 'duyabilirsiniz'! Tehlike çanlarının çaldığının işareti...

Sessiz katilin o belirtisini 'duyabilirsiniz'! Tehlike çanlarının çaldığının işareti...

Kolesterol, vücut için hayati öneme sahip bir lipit (yağ) türüdür. Karaciğer ve diğer dokularda üretilen, aynı zamanda besinlerle alınan bir maddedir. Ancak, kolesterolün vücutta uygun dengede olması önemlidir. Vücutta aşırı miktarda kolesterol birikmesi, kan damarlarında plakların oluşmasına neden olabilir.

Bu plaklar, damarların iç çeperlerini daraltarak kan akışını engelleyebilir ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle kolesterolün yükseldiğinin en kısa sürede farkına varmak ve önlem almak gereklidir.
Birçok kişi yüksek kolesterole sahip olmasına karşın belirtilerinin farkında olmadığı için durumun daha da kötüleşmesi ve ciddi sağlık sorunları yaşama ihtimali ile karşı karşıya.
Yüksek kolesterol genellikle sessiz katil olarak adlandırılır, çünkü birçok uyarı işaretine yol açmadan kalp hastalıkları için tehlikeli zemin hazırlayabilir.
Bu yağlı madde, atardamarlarınızı yavaşça ele geçirebilir ve kardiyovasküler ve genel sağlığınız için kötü haber anlamına gelebilir.
Bu sürecin uyarı işaretleri genellikle ortaya çıkmakta isteksiz olsa da, bazen en büyük belirti kulaklarınızda ortaya çıkabilir.
İşitme kaybı uzmanı Peter Byrom, işitme kaybının yağlı maddenin "daha az bilinen" bir işareti olduğunu söyledi.
"İlk uyarı işareti olmasa da, kesinlikle kulak vermeye değer bir belirtidir" dedi.
Yüksek kolesterolün tetiklediği işitme kaybı kademeli olma eğilimindedir ve genellikle her iki kulağı da eşit şekilde etkiler. Bu uyarı işareti genellikle gürültülü ortamlarda tiz sesleri duymada veya konuşmaları anlamada zorluk olarak başlar.
Ancak uzman, tedavi edilmezse zamanla kötüleşebileceğini söylüyor.
Yağlı madde atardamarlarınızda birikip onları daralttığında, yüksek kolesterol bu semptomu tetikler.
Uzman, "Bu daralma kan akışını kısıtlayabilir ve ne yazık ki kulaklarınızın düzgün çalışması için sağlıklı bir kan kaynağına ihtiyacı vardır" dedi.
"İç kulağın hassas yapılarına giden kan akışı tehlikeye girdiğinde, işitme kaybına neden olabilir."
İşitme kaybı yaşamaya başlarsanız, en kısa sürede bir doktora danışmanız önerilir. "Kolesterol seviyenizi kontrol etmek için kan testleri de dahil olmak üzere kapsamlı bir değerlendirme yapabilirler."
"Suçlu gerçekten yüksek kolesterol ise, muhtemelen çeşitli yaşam tarzı değişiklikleri ve bazı durumlarda kolesterol seviyenizi yönetmenize yardımcı olacak ilaçlar önerebilirler."
KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN BESİNLER Kolesterol düşürmeye yardımcı olan bazı besinleri düzenli olarak tüketmek, kolesterol seviyelerini sağlıklı düzeyde tutmaya yardımcı olabilir. İşte kolesterolü düşüren bazı yiyecekler:
Yulaf: Lif içeriği yüksek olan yulaf, LDL (kötü kolesterol) seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Baklagiller: Nohut, mercimek, fasulye gibi baklagiller, lif ve protein açısından zengin olup kolesterol düşürücü etkiye sahiptirler. Yağlı Balıklar: Somon, sardalya, uskumru gibi omega-3 yağ asitleri açısından zengin balıklar, trigliserid seviyelerini düşürerek kolesterolü dengelemeye yardımcı olur. Zeytinyağı: Kalp dostu zeytinyağı, tekli doymamış yağlar içerir ve HDL (iyi kolesterol) seviyelerini artırırken LDL kolesterolün azalmasına yardımcı olur. Fındık ve Badem: Omega-3 yağ asitleri, lif ve antioksidanlar açısından zengin olan fındık ve badem, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.
Avokado: Yüksek lif içeriği sayesinde kolesterol seviyelerini düşürmeye katkıda bulunur. Yeşil Çay: Antioksidanlar açısından zengin olan yeşil çayın düzenli tüketimi, kolesterolü dengelemeye yardımcı olabilir. Sebze ve Meyveler: Özellikle elma, armut, havuç, brokoli, lahana gibi lif içeriği yüksek sebze ve meyveler kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Sarımsak: Kan dolaşımını iyileştirerek kolesterol seviyelerini düşürmeye katkıda bulunabilir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale Cephesi’ne ait deniliyordu... Meşhur fotoğrafın sırrı çözüldü

Çanakkale Cephesi’ne ait deniliyordu... Meşhur fotoğrafın sırrı çözüldü