Türkgün Gündem Soğuk ve yağışlı hava geliyor: Sıcaklıklar 30 derece düşecek

Soğuk ve yağışlı hava geliyor: Sıcaklıklar 30 derece düşecek

Yarın başlayacak soğuk ve yağışlı hava, Türkiye genelinde etkili olacak. Bazı bölgelerde sıcaklıklar 30 derece düşerken, kar, yağmur ve fırtına bekleniyor.

MUHABİR: Tülin Küre

Yarın başlayacak olan soğuk ve yağışlı hava, ülke genelini etkisi altına alacak. Bazı bölgelerde sıcaklıkların 30 derece birden düşmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar,  yaptığı açıklamada, dün ülke genelinde mart ayının sıcaklık rekorunun kırıldığını vurguladı. Acar, "Pazar günü tüm yurtta oldukça yüksek sıcaklıklar kaydedildi. Örneğin Samsun’un Terme ilçesinde 36 derece ölçüldü. Bu sıcaklık, temmuz ve ağustos ayında yaşanabilecek sıcaklıklardır. Ancak yarından itibaren bu sıcaklıklar 30 derece kadar düşecek." dedi.

Soğuk ve Yağışlı Hava Ülke Genelinde Etkili Olacak

Acar, yapılan son değerlendirmelere göre, yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın tüm yurtta etkili olacağını belirtti. İç Anadolu Bölgesi ve doğu kesimlerde kar yağışı, batı kesimlerinde ise yağmur ve sağanak beklendiğini ifade etti.

Büyükşehirlerdeki Hava Durumu

Ankara’da çarşamba ve perşembe günleri hafif kar yağışı beklenirken, bu durumun günlük yaşamı olumsuz etkilemeyeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise kar yağışı beklenmiyor; İstanbul’daki yağışlar sağanak ve gök gürültülü olacak. İzmir’de de yağışların sağanak ve gök gürültülü şekilde olması muhtemel.

Fırtına Uyarısı

Ülke genelinde fırtına beklendiğini de aktaran Acar, denizlerdeki rüzgarın kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceğini söyledi. Özellikle Doğu Anadolu, İç Anadolu, Toroslar mevkisi ve Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk Hava 23 Mart'tan Sonra Yurdu Terk Edecek

Acar, soğuk ve yağışlı havanın 23 Mart’tan itibaren ülkeyi terk edeceğini, ardından Ramazan Bayramı’nın ilk günlerinde sıcak bir havanın hakim olacağını açıkladı. Ancak ilerleyen günlerde sağanak ve gök gürültülü yağışların yeniden görüleceği öngörülüyor.

Zirai Don Tehlikesi Uyarısı

Çarşamba gününden itibaren, Marmara, Ege, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç bölgelerinde zirai faaliyetlerin başladığı yerlerde zirai don tehlikesi olduğu uyarısı yapıldı.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Mevsimlerde insanlar gibi cozuttu12
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün Dünya Vatikan'da papalık seçiminde ikinci gün oylamaları başladı

Vatikan'da papalık seçiminde ikinci gün oylamaları başladı

Katolik Kilisesi'nin yeni papasını belirlemek üzere dün ilk turu yapılan ve bir sonuç çıkmayan seçimin ikinci günündeki oylamalar bu sabah başladı.

KAYNAK: AA

Katoliklerin son ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un 21 Nisan'da hayatını kaybetmesinin ardından dünya genelinde 1,4 milyar mensubu olan Katolik Kilisesi'nin 267'nci Papası'nı belirleyecek seçim sürecinde ikinci güne girildi.

Katolik Kilisesi'nin yaşı 80'in altındaki 133 kardinali, yerel saatle 09.15'te (TSİ 10.15) Sistine Şapeli'ne girerek, seçim için dış dünyayla bağlarını kesti.

Kardinaller, Papa seçilene dek sabah 2, öğleden sonra da 2 olmak üzere bugün toplam 4 oylama yapacak.

Oylama turlarından birinde, yeni papanın seçilmesi halinde Sistine Şapeli'nin bacasından beyaz duman yükselecek ve bunu takip eden 1 saat içinde yeni papa, Aziz Petrus Bazilikası'nın büyük locasından dünyaya takdim edilecek.

Papa seçilemediği durumda ise şapelin bacasından dün olduğu gibi siyah duman yükselecek. Papa'nın seçilememesi halinde bugün için 2 kez duman işareti verilmesi öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *