21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sokağa çıkan yaşlıya ceza var

Sokağa çıkan yaşlıya ceza var

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeye göre 81 ilde 65 ve yaş üstü ve kronik hastalıklara sahip vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki, sokağa çıkma yasağının cezası ne? Sokağa çıkma yasağı kimleri kapsar? Ayrıntılar turkgun.com’da…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sokağa çıkan yaşlıya ceza var

Corona virüsle mücadele kapsamında en çok yaşlı vatandaşların etkilenmesi nedeni ile sokağa çıkma yasağı getirilen 65 ve yaş üstü ve kronik hastalıklara sahip vatandaşlara Kızılay ve AFAD gerekli yardımları yapacak. Haberimizde, Sokağa çıkma yasağının cezasını ve Sokağa çıkma yasağı kimleri kapsadığını bulabilirsiniz…

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs nedeni ile şu ana kadar Türkiye’de 30 vatandaşın vefat ettiği haberi geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsü nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşların hepsinin yaşlı vatandaşlarımız olduğunun altını çizdi. 21.03.2020 saat 24.00 itibariyle de getirilen 65 ve yaş üstü ve kronik hastalıklara sahip vatandaşların sokağa çıkma yasağı getirildi.

YASAĞIN KAPSAMI

65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan insanların üzerinde ciddi sağlık sorunları bulunanlar sokağa çıkma yasağının kapsamı içinde bulunuyor. Belirtilen kapsamdaki vatandaşların, ikametlerinden çıkması, parklarda, açık alanlarda dolaşmaları ve seyahat etmeleri sınırlandırıldı.

Hizmetine ihtiyaç duyulan kamu görevlileri yasaktan muaf tutulacak. Bu kapsamda doktorlar, eczacılar ve belediye başkanları görevlerini sürdürmeye devam edecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI NE?

İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelge ile 65 ve yaş üstü ve kronik hastalıklara sahip vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere uygulanacak para cezası belli oldu. Buna göre, yasağı ihlal edenlere 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak. Bununla birlikte, Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesine göre TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacak.

TCK’nın 195'inci maddesinde “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ibaresi bulunuyor. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler bu yasaya göre de ceza alabilecek.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vuhan'daki doktordan ürperten Çin açıklaması

Vuhan'daki doktordan ürperten Çin açıklaması