22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Somali'de bombalı saldırı: Türk müteahhitler hedef alındı

Somali'de bombalı saldırı: Türk müteahhitler hedef alındı

Son dakika haberine göre Somali'nin başkenti Mogadişu yakınlarında Afgoye kentinde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda Türk inşaat şirketinde çalışan mühendisler ve Somali polisi hedef alındı. Olayda can kaybı bulunmazken, 4'ü Türk vatandaşı 10'dan fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Somali'de bombalı saldırı: Türk müteahhitler hedef alındı

Somali'de bombalı bir araç Türk mühendislerin ve Somali polisinin bulunduğu lokantanın olduğu alana girdi. Can kaybının bulunmadığı saldırıda 4'ü Türk vatandaşı 10'dan fazla kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Bombalı saldırı başkent Mogadişu'nun kuzeybatısında bulunan Afgoye kentinde Türk mühendislerin ve Somali polislerinin öğle yemeği yediği sırada gerçekleşti. Saldırının yaşandığı Afgoye, terör örgütü El-Şebab'ın etkin olduğu bir kent olarak biliniyor.

El-Şebab'tan iki saldırı

Saldırıyı üslenen bir grup olmadı. Ayrıca Somali haber portalı Garowe Online, Mogadişu'nun yakınlarında El-Şebab terör örgütü (El Kaide terör örgütünün bir parçası) üyeleri tarafından iki saldırının gerçekleştirildiği bilgisinin ordu tarafından doğruladığını bildirdi.

Üst düzey SNA (Somali Ulusal Ordusu) yetkilisi Osman Aden haber portalına, "Kasabaya saldırdılar ve güçlerimiz anında yanıt verdi. Terör örgütü militanları askeri güçlerimiz tarafından yenilmeden önce saldırı bir süre devam etti" dedi.

Portala göre, terör örgütü üyeleri ilk saldırılarını cuma sabahı erken saatlerde Orta Shabelle bölgesindeki Hacı Ali kasabası yakınlarındaki bir köyde gerçekleştirdi.

Saldırı geri püskürtüldü. Çatışmada en az 16 El Şebab üyesi öldürüldü.

Terör örgütü yaptığı saldırılarla bölgede altyapı ve yol çalışmalarını üstlenen Türk firmalarını hedef alıyor.  Somali'nin başkenti Mogadişu'da 28 Aralık tarihinde bomba yüklü araçla düzenlenen bir başka saldırıda 2'si Türk vatandaşı olmak üzere 90 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Eş-Şebab örgütü üstlenmişti.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre, saldırıda yaralanan 6 Türk, Somali Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Başkent Mogadişu'da 28 Aralık'ta gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirilmiş, saldırıda 2'si Türk vatandaşı 80'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Terör örgütü Şebab, bölgede altyapı ve yol çalışmalarını üstlenen Türk firmalarını zaman zaman hedef alıyor.

Milli Savunma Bakanlığı: En sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), Twitter adresinden saldırıya ilişkin açıklamada bulunuldu.

Açıklamada, "Somali'de masum sivilleri hedef alan ve 6'sı Türk vatandaşı olmak üzere 11 sivili yaralayan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Somali'deki terör saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bakan Koca, Somali'deki terör saldırısında 6 Türk ve 9 Somali vatandaşının yaralandığını belirterek, "Yaralanan vatandaşlarımızdan 2'sinin durumu ciddi, ameliyatları devam ediyor." bilgisini verdi.

Terör saldırısında, 6 Türk ve 9 Somali vatandaşı olmak üzere toplam 15 kişinin yaralandığını bildiren Koca, şunları kaydetti:

"Yaralıların tedavisi Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanemizde yapılıyor. Vatandaşlarımızdan 2'sinin durumu ciddi, ameliyatları devam ediyor. Ayrıca 9 Somalili yaralıdan 4'ünün durumu da ağır. Büyükelçiliğimiz ile istişare halindeyiz, ambulans uçağımız, ihtiyaç anında yola çıkmak üzere hazır. Bu hain saldırıyı kınıyor, yaralılarımıza geçmiş olsun diliyorum."

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Somali'de yaralananların ülkemize getirilmesi için çalışıyoruz

Bakan Pekcan, Somali'de düzenlenen saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyerek yaralıların bir an evvel Türkiye'ye getirilmeleri için ilgili tüm kurumlarla çalıştıklarını bildirdi.

Pekcan, Twitter hesabından söz konusu saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Somali’de proje yürütmekte olan Türk müteahhitlik firmasının şantiyesine düzenlenen saldırıda yaralanan işçilere ve firma yetkililerine acil şifalar dileyen Pekcan, "Yaralılarımızın bir an evvel ülkemize getirilmesi için ilgili tüm kurumlarımızla beraber çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Somali medyası:2 ölü var

Somali’de yayın yapan Shabelle TV ise saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon! Çok sayıda tutuklama

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon! Çok sayıda tutuklama