Yalnızca yemek yaparken değil aynı zamanda suyundan da bolca faydalanabileceğiniz bu sebze, bedeninizi yenilemek, karaciğerinizi iyileştirmek ve hatta kansere karşı bir kalkan olmak için büyük bir besin içeriğine sahip. İşte enginar suyunun faydaları…
u003cbu003eMETABOLİZMAYI HIZLANDIRIRu003c/bu003eEnginar, metabolizmayı hızlandıran etkisi sayesinde gün içerisinde aldığınız kalorileri daha kolay yakmanızı sağlar.
Böylece ister detoks içeriği olarak isterseniz bir ara öğün desteği olarak tüketeceğiniz enginar suyu, istediğiniz bedene ulaşmanızı kolaylaştırabilir.
u003cbu003eKAN DOLAŞIMINI DÜZENLERu003c/bu003eKan dolaşımını hızlandırarak bedeninizde yenileyici bir etki sunan enginar suyu, düzenli tüketimi sayesinde kendinizi daha dinç hissetmenize de yardımcı olur.
u003cbu003eKAN ŞEKERİNİ DENGELERu003c/bu003eKan şekerini dengeleme etkisine sahip olan bu sebze, aynı zamanda diyabet hastaları için en iyi besinlerden biridir.
İnsülin direnci ile savaşmak zorunda kalan hastalar, düzenli kan değerleri için doğru aralıklarla enginar suyu tüketebilir.
u003cbu003eC VİTAMİNİ KAYNAĞIDIRu003c/bu003eYüksek oranda C vitamini içermesi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Bu sayede birçok hastalığa karşı korur.
Mevsimsel gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı en büyük savunma mekanizması olan bağışıklık sisteminin sürekli olarak güçlü olabilmesi en iyi seçeneklerden biri enginar suyudur.
u003cbu003eKARACİĞER YAĞLANMASINA KARŞI KORURu003c/bu003eKaraciğer yağlanması sorunu olan kişiler için de en iyi besinlerden biri olan enginar, suyu ile de şifa olabiliyor.
Karaciğerin yüksek yenilenme potansiyelini artıran bu sebze sayesinde karaciğer yağlanması sorununa karşı kendinizi korurken aynı zamanda sağlıklı beslenme düzeninde en çok faydasını göreceğiniz besinlerin başında geliyor.
u003cbu003eMİDE SORUNLARINI GİDERİRu003c/bu003eYüksek lif içeriği sindirim sisteminin de en önemli destekçilerinden biridir.
Bu sayede mide sorunları ve mide ağrılarına karşı koruyucu olan enginarı tüketirken suyundan da faydalanmak mideniz için en sağlıklı beslenme şekillerinden biridir.
u003cbu003eÖDEMİ ATARu003c/bu003eDoğal bir idrar söktürücü olan enginar, vücuttaki fazla ödemi atarak su tutulumunu engeller.
Aynı zamanda bu sayede böbreklerinizi de koruyarak etkili bir arındırıcıdır.
Vücudu toksinlerden arındırarak hem böbrekleri hem de tüm vücudu temizler.
u003cbu003eCİLDİ KORURu003c/bu003eCilt sağlığını koruyan enginar, sivilce ve akne sorunlarıyla da mücadele etmenizi sağlar.
Cilt lekelerini giderir ve doğal bir nemlendirici görevi görür.
Düzenli aralıklara tüketeceğiniz enginar suyu sayesinde en sağlıklı cilt yapısına kavuşabilirsiniz.
u003cbu003eSİNDİRİM SORUNLARINI ÇÖZER, BAĞIRSAKLARIN DÜZENLİ ÇALIŞMASINI SAĞLARu003c/bu003eSindirim sistemindeki etkisini bağırsaklarda da gösteren enginar, aynı zamanda gaz şikayetlerini gidermede ve hazımsızlığı ortadan kaldırmada oldukça etkindir.
Metabolizmayı hızlandıran yapısı ise aynı zamanda kabızlık sorunu üzerinde de oldukça etkilidir.
u003cbu003eEnginar Suyu Nasıl Hazırlanır?u003c/bu003e3 adet taze enginarın yapraklarını tek tek ayırın ve temizleyin. Bir tencerenin içerisine 1 litre içme suyu dökün ve kaynatın.
Su kaynamaya başladığında ayırdığınız enginar yapraklarını içine ekleyin ve ocağın altını kısın. Ortalama 20 dakika daha kaynatın.
Enginarlar yumuşayıp suya renk verdikten sonra ocağı kapatın ve tencerenin kapağını kapatın. Demlenmesi için 10-15 dakika bekleyin.
Demlenme işleminden sonra suyunu süzerek içebilirsiniz. Aroma katmak için limon suyu ilave edebilirsiniz.
u003cbu003eEnginar Suyu Ne Kadar İçilmeli?u003c/bu003eTaze enginar suyunu günde 2 su bardağı olacak şekilde içebilirsiniz.
Enginar suyunun yemeklerden önce aç karna içilmesi önerilir. Ancak enginar suyunu 1-2 günlük hazırlayabilirsiniz.
Enginar suyunun tazeliği gidince faydaları da azalır.
Bu yüzden 2 günde bir yenilemeniz gerekir.
Düzenli olarak tüketilmesi gereken enginar suyu, özellikle karaciğer iltihaplanmalarına karşı etkilidir.
Bu kürü uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.Kaynak: Sabah / Roza