20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Tapu randevusu nasıl alınır tkgm.gov | Tapudan randevu alma işlemleri nasıl yapılır?

Tapu randevusu nasıl alınır tkgm.gov | Tapudan randevu alma işlemleri nasıl yapılır?

Tapu alma işlemlerinini gerçekleştirilebilmesi için öncelikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden randevu alınmasının gerekliliği söz konusudur. Aksi taktirde herhangi bir tabu alma işleminin gerçekleştirilmesi mümkün olmayacaktır. Bu sebeple Tapu randevusu nasıl alınır? Tapudan randevu alma işlemleri nasıl yapılır şeklindeki soruların yanıtlarını sizin için tüm detayları ile birlikte derledik.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tapu randevusu nasıl alınır tkgm.gov | Tapudan randevu alma işlemleri nasıl yapılır?

Tapu işlemlerini yapmak için ihtiyacınız olan tapu randevusu alma işleminin gerçekleştirilebilmesi için ise baş vurabileceğiniz çeşitli yöntemlerin varlığı söz konusudur. Bu sayede de tapu randevusu alma işlemi önemli ölçüde kolaylaşmaktadır.

TAPU RANDEVUSU NASIL ALINIR? 

Tapu işlemlerinin gerçekleştirilebilir olması adına yapılması gereken ilk işlem Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden randevu almaktır. Tapu randevusu alabilmek için öncelikle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün 181 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu talebinde bulunabilirsiniz. Fakat bununla alakalı olarak hatırlanması gereken en önemli husus Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çağrı merkezlerinin yoğun olabileceğidir. Bu noktada size en büyük kolaylığı sağlayacak hususların başında online randevu alma yöntemleri olmaktadır.

Tapu randevu

TAPUDAN RANDEVU ALMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Tapu randevu alma işlemini online olarak gerçekleştirecek iseniz dikkat etmeniz gereken bazı hususların varlığı söz konusudur. Buna göre online randevu alma işleminin gerçekleştirmeden önce bazı kuralların dikkate alınması gerekmektedir.

- Web sitesi üzerinden alınacak olan randevuların, uygun tarih ve saat aralığında kimlik numarası ve müdürlük kontejanına bağlı olarak alınabilir olduğu hatırlanmalıdır.

- Kontenjanın dolmuş olması durumunda o gün için randevu alma işlemini gerçekleştirmeniz mümkün olamayacaktır. Bu sebeple randevu alma işleminin başka bir gün için yeniden denenmesi gerekir.

- Alınacak olan tapu randevusunu mevcut taşınmazın kayıtlı durumda olduğu tapu müdürlüğünden veya farklı bir müdürlükten alma olanağı söz konusudur.

- Bir yıl içerisinde aynı kimlik numarası ile birlikte almış olduğunuz randevunuza 5 defa gitmemeniz halinde aynı yıl içerisinde yeni bir randevu almanız söz konusu olmayacaktır.

- Aynı gün içerisinde yalnızca tek bir randevu alma durumu söz konusudur. Birden fazla randevu alma işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir.

e-Randevu ile tapu randevu alma olanağı da söz konusudur. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır.

Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklanır. Ardından sırasıyla ekrana gelen “Kimlik Doğrulama”, “İletişim Bilgileri”, “Müdürlük Seçimi”, “İşlem Seçimi”, “Randevu Tarihi” ve Randevu Onayı” işlemlerini gerçekleştirerek tapu randevusu alma işlemi gerçekleştirilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC açıklaması: Müzakereleri iki devlet yürütmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC açıklaması: Müzakereleri iki devlet yürütmeli