18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Taş Medreseli Ülkücüler Kütahya'da bir araya geldi

Taş Medreseli Ülkücüler Kütahya'da bir araya geldi

12 Eylül mağduru "Taş Medreseli Ülkücüler", Kütahya'da bir araya geldi. Hüseyin Acar'ın işletmesinde buluşan 300 kişi, cezaevi anılarını yad etti. Basın açıklamasında, 10 yıl cezaevinde kalanlar, darbe dönemini anlattı. Toplantıda, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekildi ve gençlere mesajlar verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taş Medreseli Ülkücüler Kütahya'da bir araya geldi

Kütahya'da, 12 Eylül 1980 darbesinde cezaevinde yatan ve "Taş Medreseli Ülkücüler" olarak bilinen yaklaşık 300 kişi bir araya geldi.
Kütahya Germiyan Kampüsü karşısındaki Hüseyin Acar'a ait işletmede buluşan 12 Eylül mağduru ülkücüler, burada hasret giderip cezaevinde asılan ve cezaevinden çıktıktan sonra vefat eden dostlarını rahmet ve dualarla andılar. Farklı illerden gelen 300 ülkücüyü işletmesinde ağırlayan Hüseyin Acar, "Gönül dostlarımızı bir arada tutmak, halleşme ve helalleşme toplantısını yapma niyetiyle bir araya geldik. Bundan dolayı mutluyuz ve Kütahya ev sahipliği yaptığı için memnunuz. Kütahya'mızı tanıtmış olduk" dedi.
 

"En az 10 yıl yatmış insanlar"

Basın açıklaması yapan Yusuf Ziya Akdoğan, "12 Eylül öncesi olaylar sebebiyle cezaevlerinde yatıp işkence gören, yanındaki hücreden kardeşlerinin alınıp idama götürüldüğü bir toplulukla beraberiz. O dönemleri birebir yaşayan arkadaşlarımızla beraberiz. Bunu biz geleneksel olarak yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin geneline hitap etmek durumundayız ama belirli bir bölgesinde Kütahya merkeze yakın oturan arkadaşlarımızı davet ettik. 

Burada gördüğünüz kişiler en az 10 yıl yatmış insanlar. Afyon, Kütahya, Eskişehir, İzmir, Manisa, Balıkesir, Muğla, Burdur illerinden arkadaşlarımız var. Hiçbir kimseden izin almadan kendi çapımızda kendi arkadaşlarımızla, kendi imkanlarımızla bu toplantıları tertip ediyoruz. Belli bir yaşa geldik, değişik hastalıklarla uğraşıyoruz. Bugün göreceğimiz arkadaşlarımızı belki bir dahaki toplantıda göremeyeceğiz. Bu bir halleşme, helalleşme toplantısıdır. Buraya gelmek isteyip de gelemeyen arkadaşlarımız var. Kimi yoğun bakımlarda, kimi acil serviste, kimi evinde hastalığı çekiyor. 

Geçen seferlerde gelen arkadaşlarımız bugün aramızda yok. Amerikan emperyalizmine bağlı ihtilalin Türkiye'de gerçekleştirdiği darbe, Türkiye'yi bugünkü açmazlara getirmiştir. Biz bunun altını ısrarla çiziyoruz. Çünkü Türk milleti büyük operasyonlar yedi. Gençliğimizin üzerinde çok büyük oyunlar oynandı. Esnafımız, öğrencilerimiz, iş adamlarımız, köylülerimiz, işçilerimiz üzerinde halen oynanmaya devam ediyor. Biz bu çirkin gidişe o dönemleri yaşamış da tecrübe kazanmış insanlar olarak, o günün gençleri bugünün orta yaşlıları olarak gençliğe bir takım mesajlar vermek için böyle bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük" diye konuştu.
Programın sonunda farklı illerden gelen 12 Eylül mağduru ülkücüler, darbe sürecinde yaşadıklarını anlattılar.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 3 gün önce
Allah hepinizden razı olsun
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Çocukların sağlığı için uzmanından bitkisel içecek tavsiyesi

Çocukların sağlığı için uzmanından bitkisel içecek tavsiyesi