18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İhanet hareketleri gelecek nesilleri de etkiliyor"

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İhanet hareketleri gelecek nesilleri de etkiliyor"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Darbeler sadece o an yaşayanların ödediği bir bedel değildir. Darbeler, ondan sonraki on yıllarda da gelen nesillerin bedelini ödemeye devam ettiği ihanet hareketleridir" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İhanet hareketleri gelecek nesilleri de etkiliyor"
KAYNAK: Anadolu Ajansı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Meclis’te düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, milletvekilleri ve siyasi partilerin Şehitler Anıtı ve bombalanan TBMM Şeref Holü'ndeki alana karanfil bıraktıklarını ve şehit aileleri tarafından açılan sergiyi gezdiklerini söyledi.

Acıları ve Kahramanlıkları Hatırlamak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün acıları, ihanetler ve kahramanlıkları hatırlamak için ilan edildiğini vurgulayan Kurtulmuş, her yıl o geceyi unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

İhaneti Unutmayacağız

Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesinde yaşanan ihaneti unutmayacaklarını, ihanetin tekrarlanabileceğini ve o gece ortaya çıkan direnişi asla unutmayacaklarını ifade etti.

Kahramanlığın Hatırlanması

O gece isimsiz kahramanların ortaya koyduğu destansı direnişi unutmayacaklarını söyleyen Kurtulmuş, milli egemenliğe ve milli iradeye olan saygılarının sonsuza kadar süreceğini belirtti.

Demokrasiye Sahip Çıkma Şuuru

Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesi milletin ortaya koyduğu demokrasiye sahip çıkma şuurunun önemine vurgu yaparak, demokrasiye olan bağlılığın millete büyük bir güç verdiğini dile getirdi.

Devletin Güçlü Olması Gereği

Kurtulmuş, devlet kurumlarının güçlü olması gerektiğini ve iç sızmalara karşı tedbir alınması gerektiğini belirtti. Devletin şeffaf olması ve kamu görevlilerinin liyakat prensipleriyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Sadakat ve Milli Birlik

Sadakatin millete ve devlete olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye'nin artık darbeler dönemini geride bıraktığını ve birlik içinde daha güçlü bir geleceğe doğru ilerleyeceğini dile getirdi.

Darbelerin Bedeli

Türkiye'nin geçmişte yaşadığı darbelerin toplumsal kutuplaşmaya ve ekonomik krizlere neden olduğunu belirten Kurtulmuş, darbelerin millete büyük bedeller ödettiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekirdağ'da göçük meydana geldi! 1 ölü 2 yaralı!

Tekirdağ'da göçük meydana geldi! 1 ölü 2 yaralı!