Türkgün Gündem TBMM'nin açılışının 99. yılı kutlanacak

TBMM'nin açılışının 99. yılı kutlanacak

Meclis, açılışının 99. yılını kutlamak üzere 23 Nisan Salı günü, özel gündemle toplanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, akşam TBMM Tören Salonu'nda resepsiyon verecek.

Meclisin 99. açılış yıl dönümü tören programı belli oldu.

TBMM Atatürk Anıtı'na 23 Nisan Salı günü çelenk konulmasıyla başlayacak ilk törende, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Anıtkabir'de yapılacak törenlerde de çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak ve Özel Defter imzalanacak.

Daha sonra, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anma töreni gerçekleştirilecek.

TBMM'nin 23 Nisan 1920'de açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey'in yaptığı konuşma seslendirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, burada bir konuşma yapacak.

Özel Defter'in imzalanacağı törenlerde, Ankara Kulübü Derneği seymenleri bir gösteri sunacak.

Mustafa Şentop, daha sonra TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek.

TBMM Genel Kurulu, özel gündemle saat 14.00'te toplanacak. Birleşim açıldıktan sonra İstiklal Marşı okunacak. Genel Kurulda, TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.

Meclis Başkanı Şentop, akşam da TBMM Tören Salonu'nda bir resepsiyon verecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Manchester United öne geçtiği maçı Brentford’a kaybetti | Premier Lig'de Brentford 4-3 Manchester United

Manchester United öne geçtiği maçı Brentford’a kaybetti | Premier Lig'de Brentford 4-3 Manchester United

Premier Lig’in 35. haftasında Brentford, sahasında Manchester United’ı 4-3 mağlup etti. Öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayan United, son dakikalarda attığı gole rağmen mağlubiyetten kurtulamadı. Milli kaleci Altay Bayındır karşılaşmaya ilk 11’de başladı.

MUHABİR: Ali Öncü

Brentford, Premier Lig’in 35. haftasında sahasında konuk ettiği Manchester United karşısında 3 farklı oyuncusundan gelen gollerle 4-3’lük galibiyet elde etti. Gol düellosuna sahne olan mücadelede Manchester ekibi, öne geçmesine rağmen skor avantajını koruyamadı.

Maçın Özeti

Karşılaşmaya hızlı başlayan Manchester United, 14. dakikada Mason Mount’un golüyle öne geçti. Ancak 27. dakikada Shaw’ın kendi kalesine attığı gol ve 33. dakikada Schade’ın fileleri havalandırmasıyla Brentford öne geçti.
İkinci yarıda da tempo düşmedi. Schade, 70. dakikada kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydederken, Wissa 74. dakikada skoru 4-1’e getirdi. Oyundan kopmayan Manchester United, 82. dakikada Garnacho ve 90+5. dakikada Amad Diallo ile farkı bire indirse de kalan sürede eşitlik golünü bulamadı.

Milli kaleci Altay Bayındır, mücadeleye ilk 11’de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *