20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Tedirgin olmakta haklısınız! 8 Nisan 2024 tarihinde görülecek...'70-80 dakika sürebilir' denilerek uyarılar başladı

Tedirgin olmakta haklısınız! 8 Nisan 2024 tarihinde görülecek...'70-80 dakika sürebilir' denilerek uyarılar başladı

Dünya dört gözle beklediği doğa olayı için tarih verildi. Bu doğa olayı normal bir durum olarak görülse de başka bir doğa olayını da tetiklediğine inanılıyor.

Kuzey Amerika’nın bilim insanları merakla beklenen güneş tutulması için net bir tarih verdi. Merakla beklenen göksel olayın 8 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşeceğini açıkladılar.
Meksika, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada üzerinde gerçekleşecek tutulma için şimdiden izlenebilecek en iyi otellerde rezervasyonlar yapılmaya başlandı.
ABD'den görülebilen son tam güneş tutulması 21 Ağustos 2017'de meydana gelmişti. Tüm halk merakla beklediğini açıklarken 2024 yılından sonra gerçekleşecek tutulmanın Ağustos 2044'e kadar tekrar görülemeyecek olması olarak açıklandı.
Tam Güneş tutulması, Ay'ın Dünya ile Güneş arasından geçerek Güneş'in yüzünü tamamen kapatmasıyla meydana gelir. Bütünlük yolunda olanlar veya ayın gölgesinin güneşi tamamen kaplayacağı yerler, tam bir güneş tutulması görecekler. Bütünlük yolunun dışındaki insanlar, ayın güneşin yüzünün sadece bir kısmını engellediği kısmi bir güneş tutulmasını hala görebilecekler.
Ay, Dünya ile Güneş arasında birdenbire görünmediği için olay, Güneş'in hilali andırmasına neden olan parçalı bir tutulma ile başlar. NASA'ya göre, bulunduğunuz yere bağlı olarak kısmi tutulma 70 ila 80 dakika arasında sürebilir .
Ay güneşin önünden geçmeye başladığında, yıldızın ışınları ayın ufkunda vadilerin etrafında parlayacak ve Baily'nin boncukları adı verilen bir fenomende ayın etrafında parlayan ışık damlaları yaratacak.
Baily'nin boncuk etkisi, 21 Ağustos 2017'de Madras, Oregon'un yukarısındaki tam güneş tutulması sırasında ay güneşin karşısında hareket ederken görüldü.
Bütünlük geldiğinde elmas yüzük kaybolacak ve artık doğrudan güneş ışığı belirtisi yok. Karanlık gökyüzünde parlak yıldızlar veya gezegenler parlayabilir ve güneş kaybolurken hava sıcaklığı düşer. Ani karanlık, hayvanların sessizleşmesine neden olur.
Ay ve Güneş tutulmaları veya evrelerinin depremi tetiklediğine veya yarattığına dair hiçbir bilimsel veri bulunmasa da meydana gelen birçok depremin bu doğa olayından sonra geldiği biliniyor.
21 Ağustos 1999 depremi de bir güneş tutulması sonrası olmuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ve başlıyor! Türkiye’de akıllı yol dönemi…

Ve başlıyor! Türkiye’de akıllı yol dönemi…