Koronavirüs salgınıyla birlikte bir süre üretimi durdurmak zorunda kalan tekstil sektöründe çarklar yeniden dönmeye başladı. Sektörün önde gelen devlerinin üretim hatlarında binlerce çalışan iş başı yaparken, yatırımcılar uçuşların yeniden başlaması halinde yeni ihracat rekorlarına imza atacaklarını söylüyor. Yıllık 19 milyar dolar aşan ticaret fazlası veren sektörün milli ekonomiye en fazla katkıyı sağladığını ifade eden Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Meclisi Üyesi Haşim Kar, "Şimdi pandemi sürecinde ekonomik kayıplarımızı telâfi etmenin ve eski pazarlara geri dönmenin telâşı içindeyiz" dedi.
'YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK'
Pandemi sürecinde tekstil ve hazır giyim sektöründe ciddi oranda daralma yaşandığına işaret eden Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Haşim Kar şunları söyledi: “Yaşanılan zorluklardan edindiğimiz tecrübe ile pandemi sürecinde finansal sıkılaştırma politikaları Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi, sektöre olan desteği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odamızın ticaretimizi kolaylaştıracağı adımlar ile aşacağımızı düşünüyorum.
Tekstil sektöründe yatırımlarımız Bursa ilimizde bulunan fabrikalarımızda sürecek. Bursa için geleceğin cazibe merkezi olan TEKNOSAB bölgesinde şirketimize yeni yapılacak tahsis ile birlikte savunma sanayi üzerine teknik tekstil üretimlerimize devam edeceğiz. Bu yatırımlar dışında turizm ve enerji anlamında yatırımlarımız sürmektedir." dedi.
AB PAZARLARI AÇILMALI
Birel Tekstil Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kar da, pandemi sürecinde stokların arttığını belirterek, “Hazır giyimde Avrupa Birliği piyasaları açılması gerekiyor. Malum yüzde 70 ihracat AB ülkelerine yapılıyor. Bizim sektörümüz olan şal ve eşarp içinse Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere Müslüman coğrafyaların piyasalarının normalleşmesi gerekiyor. İnanıyorum ki, kısa sürede bu piyasalar düzelecektir" ifadesini kullandı.
Kar, "İhracat yaptığımız bölgeler arasında Ortadoğu, levant bölgesi, Afrika, Kafkasya bölgesinin uçuşların açılması ile stoklarımızı eriterek rekor kıracağımız dönemlere döneceğiz” dedi.