21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Terörist elebaşından küstah Türkiye çıkışı

Terörist elebaşından küstah Türkiye çıkışı

Terör örgütü PYD'nin elebaşlarından "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'ya karşı 110 bin PYD'linin Esed rejimine katılabileceğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Terörist elebaşından küstah Türkiye çıkışı

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı Mazlum Kobani, PYD ve Şam arasında devam eden ve PYD'lilerin rejim ordusuna katılmasını öngören görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.

PYD'li Mazlum Kobani, Suudi yayın orhanı Şarku'l Avsat'a verdiği röportajda, Esed rejimi ile yürüttükleri görüşmeler hakkınd abilgi verdi.

"110 bin PYD'li Şam ordusuna katılabilir"
Şam ile müzakerelerin "daha ​​fazla zamana ve daha fazla diyaloğa ihtiyaç duyduğunu ve bölgenin siyasi nitelikte bir yönetime ihtiyacı olduğunu" belirttiklerini, ayrıca "110 bin PYD'linin ileride rejim ordusunda yer alarak yapısını koruması istediklerini" ilettiklerini aktardı.

ABD birlikleri tekrar bölgede
ABD birliklerinin Başkan Donald Trump'ın "DAEŞ ile mücadele" ve "petrolü koruma" gerekçesiyle Fırat'ın doğusundaki yeni bölgelerde konuşlandığını açıkladı.

"Saldırılara karşı bizi koruyacaklar"
Kobani, "herhangi bir tarafın saldırısına karşı ABD birliklerinin onları koruyacakları bilgisinin kendisine iletildiğini" de ifade etti. Kobani ayrıca "Rusya, Türkiye, Suriye, Uluslararası Koalisyon Güçleri ve DSG'ye bağlı grupların varlığı nedeniyle Fırat nehrinin doğusundaki bölgelerde durumun ‘öncekinden çok daha karmaşık olduğunu" söyledi.

"Türkiye'nin planlarına yönelik herhangi bir desteği veya onayı Türkiye ile ortaklık olarak kabul edeceğiz" Rusya ve Türkiye arasında imzalanan, Adana Anlaşması'nın da dahil olduğu Soçi Mutabakatı'ndaki tüm şartları kabul etmediğini söyleyen Kobani, “Türkiye, etnik temizliğin temel hedefi olan demografik değişim faaliyetleri yürütüyor. Demografik değişim ve etnik temizlik süreçlerinde Türkiye'nin planlarına yönelik herhangi bir desteği veya onayı Türkiye ile ortaklık olarak kabul edeceğiz” diye konuştu.

Esed tarafından korunacaklar
Kobani şöyle devam etti:

“Suriye hükümetini birçok kez Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal etme bahanelerini çürütmek için askerlerini sınırda konuşlandırmaya çağırdık. Hükümet daha önce bu çağrılara cevap vermedi. Ancak Türkiye'nin son operasyonunun ardından cevap verdi. Şam güçlerinin, bizim güçlerimizle Türk askerleri arasındaki tüm temas noktalarına konuşlandırılması konusunda anlaştık."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması