19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Tokat’ta Türkiye’nin ilk ‘sosyal kırtasiyesi’ açıldı

Tokat’ta Türkiye’nin ilk ‘sosyal kırtasiyesi’ açıldı

Okullar açılırken Tokat Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak Sosyal Kırtasiye açtı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun girişimiyle hayata geçirilen proje, sosyo-ekonomik durumu düşük ailelerin çocuklarına ücretsiz kırtasiye desteği sunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tokat’ta Türkiye’nin ilk ‘sosyal kırtasiyesi’ açıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi aileler için Tokat Belediyesi Sosyal Kırtasiye açıldı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: SOSYAL KIRTASİYE

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Sosyal Kırtasiye, bir öğrencinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tüm kırtasiye ihtiyaçlarını içeriyor.

Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Karşıyaka ile Altıyüzevler bölgesini birbirine bağlayan Orhangazi Caddesi’nde açılan Sosyal Kırtasiye’yi ziyaret ederek, bugüne kadar 600 ailenin Sosyal Kırtasiyeden faydalandığını belirtti.

Tokat Belediyesi Sosyal Kırtasiyeden 12 ay süresince sosyo-ekonomik durumu düşük, ihtiyaç sahibi aileler yararlanabilecek.

BİRLİKTE GÜÇLÜ, EĞİTİMDE ÖNCÜYÜZ

Başkan Yazıcıoğlu, ‘Birlikte Güçlü, Eğitimde Öncü’ vizyonundan hareket ettiklerini ifade ederek, Sosyal Kırtasiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada; “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Sosyal Belediyecilik anlamında vatandaşlarımıza destek olmaya, onların her daim yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bir yandan Sosyal Market ve Aşevimizle ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında yer alırken bir yandan da bizleri geleceğe taşıyacak değerli öğrenci kardeşlerimizin eğitim hayatlarına dokunabilmek için öğrencilerimizin yanında oluyoruz.

Türkiye’de bir ilke imza atarak Sosyal Kırtasiye’yi başlattık. Bir kırtasiyede olması gereken ne var ise burada mevcut. Sosyal Kırtasiyemizden bugüne kadar 600 ailemiz faydalandı. Sosyal Kırtasiyemiz sadece eğitim öğretim döneminde değil, yılın her ayı açık olacak ve değerli hemşehrilerimize hizmet verecek.

Babam rahmetli Recep Yazıcıoğlu da Tokat’ta görev yaparken ilk olarak eğitim seferberliğini başlatmıştı. Bizler de onun yolundan ilerliyor ve eğitimde öncü olmak için Türkiye’de bir ilki başarıyoruz. Sosyal Kırtasiyemiz ile özellikle eğitim ve öğretimin başladığı bu dönemde öğrenci kardeşlerimizin her anlamda destek almalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sosyal Kırtasiyemiz Tokat’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek!

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek!