Toksinler, çevre faktörü ve vücuda alınan maddelerden kaynaklı olarak birikerek vücudun yorulmasına yol açabilir. Beslenme düzeninize ekleyeceğiniz besinler sayesinde toksinlerin atılmasını sağlayabilirsiniz. Vücuttaki toksinler, karaciğer ve böbrek sayesinde ter ve idrar şeklinde atılır.
Kuru erik, toksinler kökünü kazımada etkili besinlerden birisi olarak yer alır. Kuru erik yemek, vücuttaki kanın temizlenmesini sağlar ve toksinlerin dışarı atılmasına destek olur.
Bu gıdanın lifli bir yapısı bulunur ve antioksidan içerir bu sayede bağırsaklar için faydalı bir besindir, bağırsakların temizlenmesini sağlar ve sindirim sorunlarını yok eder, şişkinlik ve hazımsızlığa karşı bağırsakların hareketlenmesinde rol oynar.
Ayrıca kuru erik, kabızlık probleminin ortadan kaldırılmasında etkili olduğu gibi vücudun iltihaplardan arınmasına da yardımcı olur.
Bunun için 7 günde bir avuç olacak kadar kuru erik tüketebilirsiniz. Bu kuru erik miktarını günlere bölerek dengeli bir biçimde ayarlayabilirsiniz.
LİMON
Limon, sindirim sisteminde yer alan toksinlerin atılmasını sağlayarak sindirimin sağlıklı bir biçimde sürmesini etkiler. Şişkinlik, gaz ve mide ekşimesi gibi gibi problemlerin azalmasına destek olur. Limonun içeriğinde bulunan antioksidanlar, eklemlerde meydana gelen iltihap ve eklemlerdeki şişliğin azalmasına yardımcı olur. Toksinlerin kökünü kazıyor! 7 günde bir avuç yediğinizde ne iltihap kalıyor ne de şişkinlik
ZENCEFİL
Zencefil; kanın temizlenmesine destek olur, vücut sıcaklığının hızlı bir biçimde artmasını sağlayarak daha fazla terlemeyi tetikler. Bunun sonucunda da vücudu toksinlerden temizler.
Zencefil, midede meydana gelen şişkinlik problemi ve hazımsızlığın giderilmesine destek olur. Ayrıca sinir uçlarında uyarı alan hücrelere tesir ederek ağrı kesici etkide bulunur. Ağrının yok olmasında rol oynayarak bu ağrılara yol açan iltihaplanmayı azaltır.
MAYDANOZ
Maydanoz detoksların olmazsa olmaz besinidir, neredeyse her detoks karışımın içerisinde başrolü oynar ve ödem atar. Maydanoz tüketmek, karaciğerde birikmiş olan zararlı toksinlerin dışarı atılmasında da önemli bir etkiye sahiptir.
Maydanoz tüketmek, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar böylece kabızlık sorununu yok eder.
İçeriğinde yer alan C vitamini ve K vitamini, ciltte meydana gelen iltihap ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur. Böylece cildin yenilenmesinde ve sağlıklı görünmesinde etkili olur.
BRÜKSEL LAHANASI
Brüksel lahanası, C vitamini ve antioksidan açısından zengin bir besindir. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak hastalıklara karşı korur. Brüksel lahanası tüketmek, vücutta bulunan toksinlerin atılmasını ve iltihapların iyileşmesini sağlar.
YEŞİL ÇAY
Yeşil çay fazla miktarda polifenol isimli madde içerdiği için vücuttaki yağların hızlı bir biçimde yakılmasını sağlar. İdrar yoluyla da vücuttaki toksinleri atar. Ayrıca yeşil çayın içeriğinde yer alan polifenoller, iltihabın azalmasını sağlar. Böylece kanserle mücadelede etkili olur. İçeriğinde yer alan kateşin isimli madde vücudun oksidatif hasardan korunmasını sağlayarak kanser türlerine karşı korur.
KARAHİNDİBA ÇAYI
Karahindiba çayının detoks etkisi bulunur. Bu özelliği sayesinde vücutta bulunan fazla suyun dışarı atılmasına destek sağlar ve vücudu zararlı maddelerden arındırır. Karahindiba çayı tüketmek, şişkinlik ve kabızlık gibi problemlerin hafiflemesinde rol oynayarak sağlıklı bir sindirimi destekleyebilir.
BİBERİYE ÇAYI
Biberiye çayının detoks etkisi bulunur bu sayede vücuttaki toksinleri atar. Antioksidan özelliği vardır böylece ödem atar ve idrar söktürür. Biberiye çayı tüketmek; sindirimin kolaylaşmasını sağlayabilir, mide rahatsızlıklarını azalmasında etkili olabilir. Ayrıca şişkinlik ve gaz sorunlarının ortadan kaldırılmasında etkili olabilir.
TURP
Turp tüketmek; karaciğere faydalıdır, meydana gelen zararın giderilmesine destek sağlar. Böbreklerde yer alan toksinlerin atılmasında rol oynar. Turpun idrar sökücü etkisi bulunur bu sayede toksinlerin kolay bir biçimde atılmasına yardımcı olur.
UYARI: Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışması tavsiye edilir.
Kaynak: Sabah