22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Türk Büro-Sen'den baskı ve mobbinge artık yeter demek için yürüyüş

Türk Büro-Sen'den baskı ve mobbinge artık yeter demek için yürüyüş

Türk Büro-Sen, 18 Eylül 2024 tarihinde Giresun'da Gençlik ve Spor Bakanlığı Taşra Teşkilatlarındaki sendikal ayrım, baskı ve mobbinge karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sendika, bu olumsuz uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunarak işçi haklarının korunması için mücadele etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Büro-Sen'den baskı ve mobbinge artık yeter demek için yürüyüş

Türk Büro-Sen, 18 Eylül 2024'te Giresun'da Gençlik ve Spor Bakanlığı Taşra Teşkilatlarındaki sendikal ayrım, baskı ve mobbinge karşı bir yürüyüş düzenledi. Sendikanın amacı, kamu hizmetlerinde liyakatin önemine vurgu yapmaktı.

Liyakatlı İdarecilerin Önemi

Bir kamu hizmetinin kaliteli olabilmesi için idareci kadrolarının liyakatlı ve hak eden kişilerden oluşması gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda, idarecilerin sorumluluklarına dikkat çekildi.

Ayrımcılığa Karşı İhtar

657 S. DMK'nın 10. maddesi gereği amir konumundaki devlet memurlarının görevlerini hakkaniyet ve eşitlikle yapmaları gerektiği belirtildi. Sendika, ayrımcılığın ve mobbingin önlenmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

Sendika Üyeliği ve İdareciler

Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatında bulunan idareci konumundaki kişilerin büyük çoğunluğunun belirli bir sendikaya üye olması sendikal ayrım endişelerine yol açtı. Türk Büro-Sen, liyakatsiz ve keyfi uygulamaların önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sendikal Baskı ve Mobbinge Karşı Duruş

Sendika, baskı ve mobbingin devam etmesi halinde tüm Türkiye genelinde benzer durumlarla mücadele edeceklerini belirten sendika üyeleri, hakkın ve hukukun korunması için gereken adımların atılacağı ifade etti.

Giresun'daki Basın Açıklaması

Giresun'da yapılan basın açıklamasında, kanun ve anayasaları ihlal edenlere karşı gerekli yasal süreçlerin başlatılacağı belirtildi. Türk Büro-Sen, sendikal ayrımı ve baskıyı kabul etmeyeceklerini net bir şekilde ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransız bakandan Lübnan uyarısı: İç savaş'a sebep olabilir

Fransız bakandan Lübnan uyarısı: İç savaş'a sebep olabilir