22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Paşinyan ülkesini bir 'kurban' olarak sunuyor'

'Paşinyan ülkesini bir 'kurban' olarak sunuyor'

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın oğlunu savaşa göndermektense barışı araması gerektiğini, o barışın da Ermeni güçlerinin işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesiyle mümkün olacağını belirtti. Esenli, "Paşinyan, uluslararası düzeyde sempati uyandırmak için ülkesini bir 'kurban' olarak sunuyor" dedi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Paşinyan ülkesini bir 'kurban' olarak sunuyor'

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 9 Ekim'de İtalyan La Repubblica gazetesinde yayımlanan demecine cevaben, bir mektup gönderdi.

İtalyan gazetesi, Büyükelçi Esenli'nin mektubundan şu ifadeleri kullandı:

"Başbakan (Paşinyan), uluslararası düzeyde sempati uyandırmak için ülkesini bir 'kurban' olarak sunuyor. Ancak Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si, Ermeni kuvvetlerinin derhal geri çekilmesini talep eden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 4 kararının gösterdiği gibi 90’lı yıllardan beri Ermeni işgali altında.

Azerbaycan Ermeni topraklarında savaşmıyor, kendi toprağını saldırgandan korumaya çalışıyor. Bölgesel barışa sadece Ermeni kuvvetlerinin işgal altındaki topraklardan geri çekilmesiyle varılabilir. Türkiye'nin, 1915 olayları için bir soruşturma komisyonu oluşturulması teklifi hala geçerlidir. Ermeni Başbakan, oğlunu savaş cephesine göndermektense, barışı aramalıdır. İtalya'nın da yer aldığı Minsk Grubu daha faal ve etkili bir rol yerine getirmelidir."

Öte yandan La Repubblica gazetesinin, Esenli'nin mektubunu önemli ölçüde kısaltarak yayımlaması ise dikkati çekti.

Mektubun orijinal metninde yer alan; "Paşinyan, suçluluğunu örtbas etmek için ahlaki değerleri hiçe sayan yöntemlere başvurdu", "(Paşinyan) Olayları aktarırken tehlikeli biçimde 'seçici hafıza' kullanıyor", "Son gelişmeler, 12 Temmuz'da Tovuz'da başlayan ve temas hattı boyunca Ermeni silahlı kuvvetlerinin sık sık ateşkes ihlalleri ile devam eden Ermeni provokasyonlarının doruk noktasıydı", "1915 olaylarını, hukuken kabul edilmiş bir tanımı varmış gibi tanıtıyor", "Dini hassasiyetleri kışkırtmaktan çekinmiyor", "Ermenistan, BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarını hiçe sayarak statükoyu korumak ve işgalini güçlendirmek için uluslararası hukukla alay etmeye devam ediyor" ve "Uluslararası toplumun, sonuç odaklı müzakerelere iyi niyetle gidilebilmesi için Ermenistan'a baskı yapması gerekiyor" şeklindeki ifadelerine, İtalyan gazetesinin yer vermemesi göze çarptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadınlar için yeni fırsat

Kadınlar için yeni fırsat