08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türk Eğitim-Sen Başkanı Talip Geylan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Türk Eğitim-Sen Başkanı Talip Geylan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Geylan “15 Temmuz, asil Türk milletinin hain darbe kalkışmasını kahramanca geri püskürttüğü kutlu gündür.”

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Eğitim-Sen Başkanı Talip Geylan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Genel Başkan Geylan, “O unutulmaz tarihi gecede vatan, millet, bayrak için sağına soluna bakmadan fedakârca, kahramanca can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor; gazilerimize en derin saygılarımızı sunuyor, milletimizin de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü canı gönülden kutluyorum.” dedi.

Genel Başkan Geylan açıklamasında şunları kaydetti:

“İçimize sızmış hainler, binlerce insanımız üzerinden inanç hırsızlığı yaparak, gerek kamuyu, gerekse sosyal yaşamın her alanını sarmıştı. Dış güçlerin yapamadığı yıkımı, içeriden yapmaya istekli olan hainler, kaos ortamı oluşturarak devletimizi çökertmeye ant içmişler; hukuku, güvenliği, adaleti yok saymak isteyerek, entrikalar üzerinden ülkemizi parçalamaya çalışmışlardır. Öyle ki; eşsiz Türk tarihimiz birçok ihaneti, saldırıyı, kumpası gördü ancak böylesi bir hainliğe az denk gelmiştir.

Yüzlerce yıldır üzerinde güvenle yaşadığımız eşsiz coğrafyamızda yüce Türk milleti binlerce husumeti defetmiş, başımıza her türlü bela örülmek istense de ‘ya İstiklal ya ölüm’ anlayışıyla büyük zaferler kazanmayı başarmıştır. Tarihin her döneminde sayısız övüncün sahibi olan Türk milleti, 15 Temmuz 2016’da bir kez daha mazlum milletlere ve emperyalizmin hedefindeki ülkelere emsal teşkil edecek şerefli bir kıyamın asil tablosu olmuştur.

Fetö tarafından TBMM binası defalarca bombalanmış, ülkemizin güvenliği önemli olan kritik noktalar hainler tarafından kurşun yağmuruna tutulmuştur. Özel Hareket Başkanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz, Genelkurmay Başkanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız bombaların hedefi olmuştur. Sinsi planlarını bir gecede hayata geçirmeye çalışan hainlerin hesaba katmadığı ise Türk milletinin korkusuzluğu, yiğitliği, bağımsızlığa ve demokrasiye düşkünlüğü olmuştur.

15 Temmuz gecesi can veren 251 yiğide ve canını adayan binlerce gazimize hürmet ve saygıyla selam olsun. Tarih, varlığını milletin varlığına adayan, ülkenin selameti için devletin yanında saf tutan cesaret timsali yiğitleri unutmayacaktır.

Yaşananlardan ders alınması ise çok önemlidir. Bu ihanet kalkışması bir kez daha göstermiştir ki; devlet yapılanmasında liyakat ve ehliyet olmadığında yaşadığımız topraklar dahi bir anda elimizden gidebilir. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte yapılması gereken tüm kurumların liyakat, ehliyet ve adalet temelinde oluşturulmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 15 temmuz şehitlerimizi, Türk milletinin kaderini değiştiren tüm kahraman vatan evlatlarını minnet, saygı ve dualarla anıyoruz.

Ve herkes emin olsun ki, Türk Eğitim-Sen olarak devletimizin her türlü teröre karşı yürüttüğü asil, kararlı ve azimli mücadeleyi samimiyetle, yürekten, ama demeden destekliyoruz. Allah birliğimizi, dirliğimizi korusun.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye "gri listeden" çıkarılacak

Türkiye "gri listeden" çıkarılacak