Türkgün Gündem Türk savunma sanayisi için kritik adım!

Türk savunma sanayisi için kritik adım!

Savunma ve Havacılık Sektöründe Alt Yüklenici ve Tedarik Yönetimi Çalıştayı'nda konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk savunma sanayisi için nitelikli yan sanayinin geliştirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Görgün, bu gelişimlerin doğru şekilde desteklendiğinde, yerli ve milli sistem ile alt sistemlerin sahada Türkiye'nin gücüne güç katmaya devam edeceğini ifade etti.

KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

Savunma ve Havacılık Sektöründe Alt Yüklenici ve Tedarik Yönetimi Çalıştayı, sektör temsilcilerinin katılımıyla, 11-13 Ekim tarihlerinde Bursa'da gerçekleşiyor. Dün başlayan çalıştayda; alt yüklenicilerin beklentileri ve talepleri alınacak, sürdürülebilirlikleri için yürütülmesi gereken çalışmalar irdelenecek, ortaklaşa karar verilecek konulara ve sorunlara ilişkin çözümler geliştirilecek, iş planlamaları yapılacak ve görev dağılımları netleştirilecek. Çalıştay kapsamında aynı zamanda Savunma ve Havacılık Sanayiinde Alt Yüklenicilerin Sürdürülebilirliği Paneli, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Sanayileşme Politikaları ve Süreçleri, Alt Yüklenicilere Yönelik Verilen Destekler, Stratejik Planı ve Ar-Ge Politikaları sunumları katılımcılar ile paylaşılacak. Çalıştayın son günü olan pazar günü ise ana yüklenici ve alt yüklenici firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleşecek.


Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, çalıştayda yaptığı konuşmada, "Bütünün gücünün bileşenlerden geldiğinin, tüm üretim paydaşlarının olabildiğince güçlü olması gerektiğinin farkındalığıyla, yüksek katma değer üreten alt yüklenici ve yan sanayimizin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu gelişimler doğru şekilde desteklendiğinde, yerli ve milli sistem ve alt sistemlerimizle sahada gücümüze güç katmaya devam edeceğimizi biliyoruz. Zira, Türkiye'nin stratejik ürünlerinde dışa bağımlılık gibi bir lüksünün olmadığı bilincindeyiz. Bu amaçlarla, başkanlığımız tarafından yürütülen tedarik ve sanayileşme faaliyetlerinde özgün tasarım ve geliştirme kabiliyetine sahip, uluslararası alanda rekabet edebilen ve global tedarik zincirlerine entegre nitelikli bir yan sanayinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalarımız ve desteklerimiz sürüyor. 3 gün boyunca birbirinden önemli içeriklerle başkanlığımız koordinasyonunda gerçekleşecek çalıştayımızın ülkemiz savunma sanayinin gelişimine destek olmasını, sürdürülebilir, rekabetçi, özgün ve dünyada söz sahibi bir Türk savunma sanayisinin tesis edilmesi ve savunma sanayimizin küresel rekabet gücünün artırılmasına hizmet etmesini temenni ediyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya ECOWAS harekete geçti! Terör tehdidine karşı bölgesel güç kuruluyor

ECOWAS harekete geçti! Terör tehdidine karşı bölgesel güç kuruluyor

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), bölgedeki terör saldırılarına karşı planlanan Bölgesel Terörle Mücadele Gücü’nün kurulması için çalışmaları hızlandırıyor. Mali, Nijer ve Burkina Faso'nun topluluktan ayrılması ise güvenlik işbirliğini zorluyor.

KAYNAK: AA

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), bölge genelinde artan terör saldırılarına karşı uzun süredir planlanan "Bölgesel Terörle Mücadele Gücü"nün kurulması için çalışmaların hız kazandığını bildirdi.

ECOWAS Komisyonu Başkanı Omar Alieu Touray, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ECOWAS'a üye ülkelerin askeri katkı sağlamaya hazır olduğunu belirterek, "Savunma ve maliye bakanlarımızın haziran ortasından önce bir araya gelerek bu gücün finansman kaynaklarını netleştirmesi bekleniyor." dedi.

Touray, bölge genelinde artan terör saldırılarına karşı uzun süredir planlanan "Bölgesel Terörle Mücadele Gücü"nün kurulması için çalışmaların hız kazandığını ifade etti.

ECOWAS'ın dağılmasının güvenlik tehdidiyle mücadeleyi zorlaştırdığına işaret eden Touray, Burkina Faso, Mali ve Nijer topluluktan ayrılsa da bölgesel güvenliğin sağlanması için işbirliği yollarının bulunması gerektiğini kaydetti.

Bölgedeki güvenlik işbirliği, Mali, Nijer ve Burkina Faso'nun ECOWAS'tan ayrılarak "Sahel Devletleri İttifakı (AES)" adını verdikleri yeni bir bölgesel blok kurmasının ardından sekteye uğradı. Bu durum, özellikle sınır ötesi istihbarat ve askeri koordinasyon açısından zorluklar yaratıyor.

Nijer'in mart ayında Çad, Nijerya ve Kamerun ile birlikte yürüttüğü Çad Gölü çevresindeki ortak görev gücünden çekilmesi, sınır devriyeleri ve bilgi paylaşımını da olumsuz etkiledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *