20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye geri adım atmadı Fransızlar pes etti!

Türkiye geri adım atmadı Fransızlar pes etti!

Türkiye'nin kararlılığı Doğu Akdeniz'de dengeleri bir kez daha değiştirdi. Avrupa Birliği'nin tehditlerine rağmen Türkiye'nin bölgede geri adım atmaması üzerine İtalyan şirketlerinden sonra bu kez de Fransızlar Doğu Akdeniz'deki tartışmalı alanlardan çekildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye geri adım atmadı Fransızlar pes etti!

Doğu Akdeniz'de doğalgaz ve petrol aramaları konusunda en başından beri taviz vermeyeceğini açıklayan Türkiye'nin kararlı duruşu, bölgedeki dengeleri değiştirdi.

Avrupa Birliği'nin (AB), 'Üst düzey temaslar ve Hava Taşımacılık Anlaşması müzakereleri askıya alınacağı' yönündeki yaptırım tehditlerine boyun eğmeyen Türkiye'nin, bölgedeki adımları sonrası İtalyan şirketlerinin ardından Fransız şirketler de bölgeden çekilmeye başladı.

İLK İTALYANLAR ÇEKİLDİ

İtalyan doğalgaz ve petrol arama şirketi Eni, Türk donanmasının bölgede varlığını sürdürmesi nedeniyle Doğu Akdeniz'den çekildiğini duyurmuştu.

FRANSIZLAR DA ÇEKİLİYOR

Fransız şirketi ENI-TOTAL, eylül ayında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile 7. parselde sözde ruhsat için anlaşma imzalamıştı.

Türkiye ise kendi kıta sahanlığında Rumların hükümsüz ruhsatlarına dayanarak, sondaj çalışmasına izin vermeyeceği uyarısında bulundu.

Uyarının ardından ENI'nin Yönetim Kurulu Başkanı Claudio Descalzii, 7. parseldeki çalışmalarda geri adım sinyali verdi. "Sondaj kuyusu için savaş çıkarmak istemiyoruz." dedi.

Yorumlar
K
Kaya BULANCA 4 yıl önce
LEŞ KARGALARI,ÇAKALLAR......Nerede doğalgaz,petrol var hemen üstüne atlıyorlar...Beleş yaşama alışmışlar...Güya demokrasi ülkeleri,güya gelişmiş ülkeler...İşin içine petrol,para girince,,,,,,,İNSAN HAKLARI,DEMOKRASİ,GELİŞMİŞLİK BİTİYOR....HAYDUT DEVLET OLUYORLAR....Türkiye Suriye'de OSMANLI TOKATINI GÖSTERDİ.....Herkes ona göre gardını almaya başladı....Türkiye ile oyun oynanmayacağını anladılar,sonunda Buradan ekmek çıkmayacağını gördüler geri adım attılar....Bence şimdi başka yöntemler deneyeceklerdir...KALLEŞLİĞİN envayi türünü deneyecekler....ÇÜNKÜ AVRUPA ÜLKELERİ KRİZDE,AVRUPA BATIYOR,Eskisi gibi sömürgeleri yağmalayamıyorlar,
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Barış Pınarı Harekatı bölgesinde askeri mahkeme kuruldu

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde askeri mahkeme kuruldu