22 Kasım 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Tarihi gün! İlk kez gökyüzüyle buluştu

Tarihi gün! İlk kez gökyüzüyle buluştu

Milli teknoloji hamlesiyle dışa bağımlılığı yüksek oranda azaltan Türkiye, tarihi bir günü daha yaşadı. Milli ve yerli olarak üretilen Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı ilk testini başarıyla gerçekleşltirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarihi gün! İlk kez gökyüzüyle buluştu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ''TİHA - Tutku, İnanç, Hayal, Azim... Bayraktar AKINCI TİHA sizlerin dualarıyla bugün ilk kez gökyüzüyle buluştu. Destek veren ve bizlerden duasını esirgemeyen Milletimize teşekkürlerimizi sunarız.'' ifadelerini kullandı.

Bayraktar TB2'den daha uzun ve geniş olan Akıncı İHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip olacak ve çok sayıda milli akıllı mühimmat taşıyabilecektir. Akıncı ayrıca özgün yapay zeka sistemi sayesinde, daha akıllı ve çevresel koşulların daha da farkında olacak, kullanıcılarına ileri uçuş ve teşhis fonksiyonları sunacaktır.

Bayraktar TB2 gibi yine kendi sınıfında lider olmayı hedefleyen Akıncı savaş uçaklarının yaptığı bazı görevleri de icra edecektir. Taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapacaktır. Şavaş uçaklarının yükünü azaltacak olan Akıncı ile havadan bombardıman da icra edilebilecektir. Ülkemizde milli olarak geliştirilen hava-hava füzeleriyle donatılacak Akıncı İHA, hava-hava görevlerinde de kullanılabilecektir.

Kendi sınıfında dünyanın en ileri teknolojik sistemi haline gelmesi için çalışılan Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Sistemi, yerli ve milli olarak üretilen MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılacaktır.

AKINCI TİHA TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Milli haberleşme sistemi
▪️Milli AESA radar
▪️İrtifa 40.000 ft
▪️Havada kalış süresi 24 saat
▪️Kalkış ağırlığı 4.5 ton
▪️Faydalı yük: 900 kilo harici, 450 kilo dahili
▪️Türkiye, bu sınıfta İHA geliştiren 3 ülkeden biri konumunda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri'nden Fransa'ya seyahat uyarısı

Dışişleri'nden Fransa'ya seyahat uyarısı