Türkgün Gündem Türkiye Kart nedir, nasıl başvuru yapılır? PTT Türkiye Kart nasıl alınır?

Türkiye Kart nedir, nasıl başvuru yapılır? PTT Türkiye Kart nasıl alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart projesi hakkında detaylara dair bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, “Türkiye’nin her tarafında tek bir kart olacak, hedefimiz o." açıklamasında bulundu. Türkiye Kart nedir, nasıl başvuru yapılır? PTT Türkiye Kart nasıl alınır?

MUHABİR: Burhan Tural

Türkiye'de ulaşımda tek kart dönemine geçilecek. Bununla beraber bu proje hakkında bilgiyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu verdi. Türkiye Kart Projesi'nde gelinen son duruma ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Türkiye Kart nedir, nasıl başvuru yapılır? PTT Türkiye Kart nasıl alınır? 

Türkiye Kart nedir, nasıl başvuru yapılır? 

Türkiye Kart'ın nasıl alınacağını dair bilgi geldi. Uraloğlu,  Türkiye Kart'ın  PTT iş yerlerinden alınabileceğini kaydetti. İşte o açıklama:

"Vatandaşımıza ulaşımda kolaylık sağlayacak bu projemizi cüzi bir rakamla hizmete sunuyoruz. PTT iş yerlerinden Türkiye Kart almak isteyen vatandaşlarımız 'şemasız' Türkiye Kart için 40 lira, 'debit' ve 'prepaid' Türkiye kartlar için ise 60 lira gibi sembolik rakam ödeyecek. Engelli, şehit yakını, gazi, 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara verilecek kartlara ilişkin de çalışmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla görüşmeler sürdürüyoruz."

türkiye kart nerede kullanılacak?

Bakan Uraloğlu, toplu taşıma kartlarının nerelerde kullanacağı hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, "Türkiye Kart uygulamasını yıl sonuna İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban başta olmak üzere Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep'te kullanıma açmayı hedefliyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Reuters: "Putin, Batı’dan NATO'nun doğuya doğru genişlemesini durdurma yönünde yazılı taahhüt istiyor"

Reuters: "Putin, Batı’dan NATO'nun doğuya doğru genişlemesini durdurma yönünde yazılı taahhüt istiyor"

Reuters haber ajansı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki savaşı sona erdirme şartları arasında, Batılı liderlerin NATO'nun doğuya doğru genişlemesini durdurma ve Rusya'ya uygulanan yaptırımların bir kısmını kaldırma yönünde yazılı taahhütte bulunmalarının yer aldığını öne sürdü.

Reuters haber ajansının müzakereler hakkında bilgi sahibi 3 Rus kaynağına dayandırdığı haberinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesine ilişkin şartlarına yer verildi. Habere göre Putin, Batılı liderlerden NATO'yu doğuya doğru genişletmeme yönünde yazılı taahhütte bulunmalarını istedi. Haberde bu talebin Ukrayna, Gürcistan, Moldova ve diğer eski Sovyet cumhuriyetlerinin NATO üyeliğinin resmen reddedilmesi anlamına geldiği belirtildi. Kaynaklara göre Rusya ayrıca, Ukrayna'nın tarafsız statüde olmasını, Batı'nın Rusya’ya yönelik bazı yaptırımlarını kaldırmasını, Batı'daki dondurulmuş Rus varlıkları sorununun çözülmesini ve Ukrayna'da Rusça konuşanların korunmasını istedi. Kaynaklardan biri, Putin'in kendi şartlarına göre bir barış anlaşmasına varamayacağını anlarsa "askeri zaferlerle" Ukraynalılara ve Avrupalılara "barışın daha da acı verici olacağını" göstermeye çalışacağını söyledi. Kaynak, Putin'in savaş alanında taktik bir fırsat görmesi halinde Ukrayna'nın içlerine doğru ilerleyeceğini, Batı'nın ne tür yaptırımlar ve ekonomik sıkıntılar getireceğine bakmaksızın Rusya'nın yıllarca savaşmaya devam edebileceğine inandığını belirtti. İkinci Rus kaynak ise Putin'in artık toprak konusunda daha az taviz vermeye meyilli olduğunu ve Rusya'nın hak iddia ettiği Ukrayna'nın doğusundaki 4 bölgenin (Donetsk, Luhansk, Zaporijya, Herson) tamamını istediği yönündeki tutumunu sürdürdüğünü vurguladı. İkinci kaynak toprak meselesine ilişkin, "Putin tutumunu sertleştirdi" dedi. Üst düzey bir Rus kaynak da, "Putin barış yapmaya hazır ama ne pahasına olursa olsun değil" dedi.

Rusya, 4 bölgenin neredeyse tamamını kontrol ediyor

Rusya şu anda Luhansk'ın neredeyse tamamını, Donetsk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin yüzde 70'inden fazlasını kontrol ederken, Harkov ve Sumy bölgelerinin de bir kısmını işgal etti.

Ukrayna yönetimi daha önce defalarca Rusya'ya "NATO üyeliği konusunda görüş hakkı verilmemesi" gerektiğini belirtmişti. Ukrayna ayrıca Batı'nın kendisine gelecekteki herhangi bir Rus saldırısını caydırmak için güçlü bir güvenlik garantisi vermesi gerektiğini söylemişti.

NATO da ayrıca Rusya talep ettiği için "açık kapı" politikasını değiştirmeyeceğini vurgulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *