20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye'nin hamlesi Yunanı çıldırttı

Türkiye'nin hamlesi Yunanı çıldırttı

Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı fırkateynlerin, Doğu Akdeniz’de İtalya Deniz Kuvvetleri ile ortak deniz eğitimi faaliyetinde bulunması Yunanistan’ı çılgına çevirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin hamlesi Yunanı çıldırttı

Yunan basını, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kışkırtmalarını Roma yok saydı. AB ve NATO gelişmeler karşısında Yunanistan lehine hiçbir şey yapmıyor.” yorumlarına yer verdi. Öte yandan yeniakit.com.tr’nin ulaştığı diplomatik kaynaklar, “Türkiye’nin işbirliği faaliyetleri Yunanistan’ın suistimal gayretlerine de büyük engel oluşturmaktadır.” değerlendirmesinde bulunuyor.

Doğu Akdeniz’de deniz güvenliğinin sağlanması amacıyla İtalya ile ortak gerçekleştirilen deniz eğitim faaliyeti Yunanistan’ı çıldırttı.

“Roma bölgedeki kışkırtmaları yok saydı”
Yunanistan’da yayın yapan “pentapostagma” isimli haber sitesinde yer alan haberde, “İtalya’nın solcu hükümeti, ikinci kez Yunanistan’ı zor durumda bıraktı. Doğu Akdeniz’de Türkiye - Yunanistan ilişkileri gerginken İtalya’nın Türkiye’ye ortak eğitim yapmak için bir fırkateyn gönderdi. Elbette İtalyanlar, bunun NATO çerçevesinde yapılan bir eğitim olduğunu söylüyor ama bunun açıkça Roma’nın bölgedeki kıştırmaları yok saydığının bir göstergesidir. 30 Aralık’ta Yunan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir grup teknokratın münhasır ekonomik bölgeyi görüşmek üzere İtalya’ya gitmesinden önce yapılan bu eğitim soğuk duş etkisi yarattı.” şeklinde yoruma yer verildi.

Yunanistan umutlarını Roma’ya bağladı!
Bir diğer “pronews” isimli haber sitesinde ise şu ifadeler kullanıldı:

“Türklerin Doğu Akdeniz’de kışkırtmaları artırdığı bir dönemde Yunanistan yoğun bir diplomatik atak içerisinde… Türkiye’nin kışkırtmalarına karşın İtalya’dan destek bekleniyor ve hatta Yunan teknokratlar bölgedeki gelişmeleri görüşmek üzere İtalya’ya gitmeye hazırlanıyor.”

“Avrupa ve NATO hiçbir şey yapmıyor”
Öte yandan Yunan “militaire” adlı sitede ise; “Bugün Ege’de açıktan bir hava savaşı yaşanıyor. Her gün hava sahamız ihlal ediliyor ama ne Avrupa’daki müttefiklerimiz ve ne de NATO bu konuda hiçbir şey yapmıyor.” değerlendirmesine yer verdi.

“Türkiye’nin işbirliği faaliyetleri Yunanistan’ın suistimalini engelliyor”
Doğu Akdeniz’de İtalya Deniz Kuvvetleri ile ortak deniz eğitimi yapılmasına ilişkin yeniakit.com.tr’nin ulaştığı diplomatik kaynaklar, “Türkiye tüm müttefikleri ile dostluk ve işbirliği içerisinde bölgesel ve küresel barış, istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmaya devam etmektedir. Ayrıca Türk Deniz Kuvvetleri NATO’nun yükümlülüklerini yerine getirirken, NATO faaliyetlerine en fazla destek veren ilk 3 Deniz Kuvvetinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Türkiye’nin işbirliği faaliyetleri Yunanistan’ın suistimal gayretlerine de büyük engel oluşturmaktadır.” değerlendirmesinde bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rapor yayınlandı: İşsizlik azalacak!

Rapor yayınlandı: İşsizlik azalacak!