21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye, Yeni Kukla Karakteri PAKİKİ ile Tanışıyor

Türkiye, Yeni Kukla Karakteri PAKİKİ ile Tanışıyor

Türkiye’den doğan ve  ’Türkiye’nin ilk çizi film kahramanı’’ ünvanını alan Pepee’yi geliştiren Düşyeri,  şimdi de kukla karakteri PAKİKİ ile çocukların kişisel gelişimine ve öğrenimine katkı sağlamaya devam ediyor. Yeni kukla karakter PAKİKİ, Türkiye’nin ilk dijital çocuk televizyonu Düşyeri TV’de 11 Aralık itibariyle yayın hayatına başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye, Yeni Kukla Karakteri PAKİKİ ile Tanışıyor

Düşyeri’nin yeni ve ilk kukla karakteri PAKİKİ’nin tanıtıldığı basın toplantısında Düşyeri Kurucu Başkanı Ayşe Şule Bilgiç, Pakiki’nin hikayesini şöyle anlattı;

“10 yıldır amatör heyecanımız hiçbir zaman bitmedi’’

 “Düşyeri olarak 10. Yıldır “çocuklar için” çalışıyoruz. Onların geleceğine ve gelişimlerine destek olmak için. Bu süreçte amatör heyecanımızı hiç kaybetmedik. Çocukları geleceğe hazırlama tutkumuz 1.5 yıl önce geliştirmeye başladığımız PAKİKİ ile devam ediyor. PAKİKİ bir kız çocuğu. Kardeşi Pepee’den farklı bir yol ve teknoloji izleyerek geliştirdiğimiz PAKİKİ, bir kukla karakter. Yaptığımız taramalarda çocukların kukla karakterlerden çok hoşlandığını gördük ve yeni karakterimizi kukla olarak tasarlamaya karar verdik. PAKİKİ’yi Düşyeri Pedagojisi ve uzmanların desteğiyle geliştirdik. PAKİKİ ile kendini var eden, kendi cümleleriyle kendilerini ifade eden çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz. Meraklı ve öğrenmeye açık olan ilkokul çağı çocukların, ailelerine sık sık sordukları soruların cevaplarını eğlenirken öğrenmelerini sağlayacağız. ”

Ayşe Şule Bilgiç, PAKİKİ’yi 3-5 yaşlarında meraklı, heyecanlı, annesine sürekli sorular soran, tatlı bir kız çocuğu olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Amacımız, , müzikal ve bilgisel içeriğimizi, ilgi çekici bir kukla aracılığı ile çocuklara eğlendirirken öğretmek. PAKİKİ’nin müzikal bilgisi olmasının sebebi, müziğin okul öncesi dönemde olan çocukların gelişimi üzerinde güçlü bir rol alması. Müzik beynin birden fazla alanını uyardığından, çocuğun öğrenme becerilerinin gelişmesine ve pekişmesine olumlu rol oynar.” dedi.

PAKİKİ ilk sezonda vücudumuzu öğretecek

 Her sezonda 13 bölümün yer alacağı PAKİKİ, ilk sezonunda çocuklara vücudumuzu müzik eşliğinde eğlenceli bir şekilde anlatacak. Pepee’de olduğu gibi PAKİKİ de her bölümde farklı şarkılar ile çocukların karşısına çıkacak.

 İlk sezonunda insan vücudunda bulunan dış organların anlatılacağı çizgi filmde, PAKİKİ annesine; “kulaklarım olmasa nasıl duyardım, ağzım olmasa nasıl yemek yerdim” gibi sorular soracak ve alacağı yanıtlarla çocuklar da PAKİKİ ile birlikte öğrenecek.  Çocukların eğlenirken hoş vakit geçirmelerini sağlayan PAKİKİ, öğretici içeriğiyle; çocuklara, dili etkin kullanma, dikkat becerilerini geliştirme gibi konularda da yardımcı olacak.

 Okul öncesi eğitimde çocuk gelişimi açısından büyük öneme sahip olan kukla, PAKİKİ karakteri ile somutlaşarak evlere konuk olacak ve birçok duyuya hitap ederek çocukların anlatılanları içselleştirmelerini sağlarken, bilişsel gelişmelerine de katkı sağlayacak. Çok boyutlu düşünme becerisini, müzikal bilgisel içeriği ile çocuklara aşılayacak olan PAKİKİ, Düşyeri’nin “öğrence” ilkesi doğrultusunda atmış olduğu bu adım ile müziğin eğitime olan katkısını ebeveynlere ve çocuklara sunacak.

 Çocukları eğlendirirken eğitebilme amacıyla yola çıkan ve bu amaç doğrultusunda birçok farklı projeye imza atan Düşyeri; yeni karakterleri ile bir kez daha çocuklara farklı bakış açıları sunarak onların gelişimlerine katkıda bulunuyor. Pakiki yeni bölümleri her Çarşamba, tekrar izlenmeleri ile her gün Düşyeri TV’den izlenebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'den Nijer'e başsağlığı

Türkiye'den Nijer'e başsağlığı