20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi tüm dünyanın dilinde: Helal olsun

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi tüm dünyanın dilinde: Helal olsun

“Aşağılık kompleksine” kapılıp, ‘Nasıl olur da tüm dünyada virüs salgını yayılmışken, Türkiye’de vaka yaşanmıyor’ sözleriyle toplumsal kriz çığırtkanlığı yaparak virüs üzerinden ekonomiye darbe vurmaya çalışanlar bir yana dursun, tüm dünya ülkeleri Türkiye’nin başarısına şapka çıkartıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi tüm dünyanın dilinde: Helal olsun

Geçtiğimiz günlerde Türkiye üzerinden transit uçan ve virüse yakalandığı Singapur’da tespit edilen bir yolcunun haberi gelir gelmez, muhalefet medyasının başını çektiği gazeteler ortalığı velveleye verip, sanki salgın Türkiye’ye sıçramışçasına haberi servis ettiler. Krizseverlerin sosyal medyadaki atakçıları ise, habere hemen atlayıp, takipçileriyle yalan iddialar üzerinden ‘sonunda yakalandık’ dercesine sevinç çığlıkları attılar!..

Dünya üzerinde petrol fiyatlarının dibi görmesi, yatırımcıların borsadan çekilmesi, hisse senetlerinin dibi görmesi gibi birçok ekonomik kriz tetikleyicisinin sebebi olan koronavirüs, aynı zamanda toplumsal çatışmaya da yol açıyor. Çin, İtalya ve İran gibi vakaların sık yaşandığı ülkelerde eğitim öğretime ara veriliyor, toplu olarak yapılacak tüm organizasyonlar bir bir iptal ediliyor. Çin’de insanlar iki günde bir market alışverişi yapmak için dışarı çıkabilirken, İran’da ise cuma namazları iptal edildi.

TEMİZ KALMAK, EKONOMİK AVANTAJLAR DOĞURUYOR

Çin % 27,5 ile küresel büyümeye en fazla katkı sağlayan ülke konumunda. Çin’in ekonomik sorunları da ticaret, yatırım ve üretim bağlantıları üzerinden tüm dünyayı etkiliyor. Kısaca virüsün ekonomik etkisi, dünyaya virüsün kendisinden daha hızlı yayılıyor. Çin’de üretimin sekteye uğraması, sadece buradaki tedarik zincirlerinden beslenen ülkeler ya da şirketler açısından değil, Çin’deki üretime ham madde ve doğal kaynaklar sağlayan ülkeler açısından da olumsuz bir durum oluşturdu. Peki Türkiye’nin temiz kalması, ne gibi artılar getiriyor? İşte tam bu noktada virüs çığırtkanlığı yapanların gerçek niyetlerini de okumak mümkün. AA’nın analizine göre, tekstilde dünyanın altıncı büyük tedarikçisi olan Türkiye, bir süredir ucuz Çin tekstiliyle rekabet edemiyordu. Koronavirüs salgınının başlamasıyla Avrupalı alıcılar tekrar Türkiye pazarına yöneldiler.

SAĞLIK BAKANLIĞININ ÜSTÜN MÜCADELESİ

Koronavirüs salgınının başladığı ilk andan itibaren, kimya sektöründe maske ve temizlik malzemelerine olan ilgiyle birlikte, Türk kimya sektöründe yüzde 30-40 arası bir talep artışı yaşandı. Türk turizm sektörü Çin’den gelecek turistleri kaybedebilir, ancak uzmanlar, Çin’e gidecekken vazgeçmek zorunda kalan ve yönünü Türkiye’ye çeviren turistler bu kaybın bir miktarını telafi edebilir görüşünde. Dev yolcu gemilerinin Uzak Doğu’da sadece Çin’e değil, Çin’e yakın olan ülkelere de gitmekten vazgeçmeleri nedeniyle rotaları Türkiye’ye çevirmesi ise büyük bir avantaj. Örneğin Norwegian Cruise Line isimli kurvaziyer şirketi, 2020 yılında Kuşadası limanına 30 ilave sefer eklediğini açıkladı.

Ülkesini dünyaya ‘Salgına yakalandık’ diyerek toplumsal ve ekonomik kriz çıkartmak için yalandan ispiyon peşinde koşan muhalefete inat, Sağlık Bakanlığı’nın, sınırlarımıza kadar dayanan ve dört bir tarafımızı çeviren salgına karşı başarılı mücadelesini heyecanla takip ediyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan'dan Başkan Volkan Yılmaz’a ziyaret

Erdoğan'dan Başkan Volkan Yılmaz’a ziyaret