Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türksat 6A uydusu için ABD'de son testler tamamlanıyor

Türksat 6A uydusu için ABD'de son testler tamamlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun temmuz ayının ikinci hağftasında uzaya fırlatılması planlanıyor. Uydunun son testleri ABD'nin Florida eyaletindeki istasyonda devam ediyor. Bu gelişmeler, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki ilerlemesini ve uluslararası alandaki yerini güçlendirmeye yönelik önemli adımların atıldığını gösteriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türksat 6A uydusu için ABD'de son testler tamamlanıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın ABD'nin Florida eyaletindeki SpaceX Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'na ulaştığını ve burada son testlerin yapıldığını açıkladı. 4 Haziran gecesi Türkiye'den yola çıkan uydunun, 19 saatlik bir yolculuğun ardından hedefine ulaştığını belirtti.

Uydu, Temmuz Ayının İkinci Haftasında Uzaya Gönderilecek

Uraloğlu, Türksat 6A'nın ABD'ye nakli sonrası yapılan testlerin tamamlanmasının ardından temmuz ayının ikinci haftasında Falcon-9 roketiyle uzaya gönderileceğini söyledi. Uraloğlu, uydunun önemini vurgulayarak Türksat 6A'nın yüzde 81'in üzerinde yerlilik oranıyla geliştirildiğini ve 15 yılı aşkın süre boyunca hizmet edeceğini belirtti.

Türksat 6A, Türkiye'nin Uydularının Eriştiği Nüfusu Genişletecek

Uraloğlu, Türksat 6A'nın Türksat uydularının yedekliliğini sağlayacağını ve mevcut kapasiteyi artıracağını ifade etti. Uydunun Türkiye'nin kendi haberleşme uydularıyla dünya nüfusunun yüzde 65'inden fazlasına ulaşabilir hale geleceğini belirterek, Ku Band kapasitesiyle yayıncılık sektörüne hizmet vereceğini aktardı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">TÜRKSAT 6A&#39;nın tarihî yolculuğu devam ediyor; heyecanımız dorukta! 🛰️<br><br>Yerli ve millî haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ile ilgili çalışmalarımız, ABD Florida&#39;da Cape Canaveral Uzay Üssü Space X Tesisleri&#39;nde hızla devam ediyor!<br><br>Uzayda iz bıracak projeler ve eserlerle… <a href="https://t.co/KgUEd8EN7B">pic.twitter.com/KgUEd8EN7B</a></p>&mdash; Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) <a href="https://twitter.com/a_uraloglu/status/1804085031008113000?ref_src=twsrc%5Etfw">June 21, 2024</a></blockquote> <script async src="

" charset="utf-8"></script>

Türksat 6A, Yolculuğuna Devam Ediyor

Uraloğlu, Türksat 6A'nın üretim süreci sonrasında 400'e yakın çevresel ve fonksiyonel testi başarıyla tamamladığını duyurdu. Uydu, SpaceX Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'nda seyahat sonrası testlerden geçmekte olup uzaya gönderilmesi planlanıyor. Uydunun yörüngesine ulaştıktan sonra yörünge testlerine geçilecek ve Türksat tarafından faaliyete alınacak.

Türksat 6A'nın Kapsama Alanı Genişliyor

Uydunun faaliyete geçmesiyle Türksat'ın hizmet verdiği kapsama alanının Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeleri de içine alacak şekilde genişleyeceğini belirten Uraloğlu, Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfusun 3,5 milyardan 5 milyarın üzerine çıkacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elektrik Süpürgesi Motorunun Yandığı Nasıl Anlaşılır?

Elektrik Süpürgesi Motorunun Yandığı Nasıl Anlaşılır?