20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ülkü Ocaklarından örnek davranış: 'Çevrecilik Milliyetçiliktir'

Ülkü Ocaklarından örnek davranış: 'Çevrecilik Milliyetçiliktir'

Ülkü Ocakları Bursa İl Teşkilatı, "ÇEVRECİLİK MİLLİYETÇİLİKTİR" anlayışıyla Uludağ milli parkında temizlik yaptılar. Doğaya bırakılan atıkları toplayan gençler, temiz bir doğa bırakarak topluma örnek bir davranış sergilediler.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ülkü Ocaklarından örnek davranış: 'Çevrecilik Milliyetçiliktir'

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir şünları ifade etti: 

“Çevre kirliliği, çevrenin doğal olmayan bir şekilde insan eliyle bozulmasıdır. Dünyada, havaya, toprağa ve suya milyonlarca ton zehirli kimyasal, yakıt gazları, lağım ve atık sular salan çok sayıda kuruluş var. Herhangi bir türdeki bu tehlikeli atık (katı, sıvı veya gaz gibi) ozon incelmesine, küresel ısınmaya, toprak kaybına, insanlarda ve diğer canlılarda sağlık sorunlarına yol açar. Gelişen teknolojinin yaşamımıza getirdiği konforun yanında, bu gelişmenin doğaya ve çevreye verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün hızla artmaktadır.
Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak insanın en temel haklarından biridir. Ne yazık ki çevre kirliliğine sebep olan etkenlerden dolayı insanoğlu en temel hakkından mahrum kalmaktadır.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimizin daha önce “Çevrecilik Milliyetçiliktir” sloganıyla başlatmış olduğu çalışmalara biz de Bursa Ülkü Ocakları olarak Uludağ Milli Parkı’nı temizleyerek milli değerlerimize katkıda bulunduk.



Bursa Ülkü Ocakları olarak Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu COVID-19 sürecinde bir yandan devletimizin pandemiyle mücadelesinde destek olmak diğer yandan "ÇEVRECİLİK MİLLİYETÇİLİKTİR" anlayışıyla Bursamızın değeri olan milli parkımızda temizlik yaparak insanın birazda olsa doğaya tahribatının azaldığı,doğanın kendini yenilediği bu dönemde doğada çözülmesi zor olan atıkları toplayarak temizlik yapıp Bursalı hemşehrilerimizin kullancağı temiz bir çevre bıraktık. Çevre temizliği ve doğanın tahribatı noktasında hemşehrilerimizin bilinçli hareket edip daha temiz bir milli park ve daha temiz bir doğa için çöp poşetleri bırakarak atıklarını bu çöp poşetlerine atmalarını söyleyip atıkların doğaya olan tahribatı hakkında bilgi verdik.



"Çevrecilik Milliyetçiliktir" anlayışıyla yapılan bu faliyette Bursamızın markası haline gelmiş Uludağ Milli parkında tabiatın ve doğal zenginliklerimizin ne denli öneme haiz olduğunu bilerek yaptığımız çalışmada Bursalı hemşehrilerimizin farkındalığını artıracağını ve değerlerine sahip çıkacağını temenni ediyorum.

Ülkemizin ve şehrimizin içinde bulunuğu bu süreci devletimizin aldığı tedbirlere uyarak maske ve sosyal masefe kurallıyla en kısa sürede geçeceğini eski günlerde ki gibi sosyal yaşama dönüldüğünde hemşehrilerimizin temiz bir milli parkla karşılaşacaklarını bildirmek istiyorum.

Milli parkımızda insanların düşüncesizce atmış oldukları çöpleri toplayıp, temizlenen alanlara çöp poşetleri koyarak yenilerinin atılmasına engel olmak istedik. Çevre bizlere miras değil, emanettir. Bu emanete sahip çıkmak her Türk vatandaşının görevidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terkedilemez.

Bursa Ülkü Ocakları her mecrada olduğu gibi çevre alanında da çalışmalarına devam edecektir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Heyeti Bingöl'de: Depremin zararları yerinde incelendi

MHP Heyeti Bingöl'de: Depremin zararları yerinde incelendi