Türkgün Gündem Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan İstanbul’da yakalandı

Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan İstanbul’da yakalandı

Geçmişte birçok soruşturmanın merkezinde yer alan uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan, İstanbul’da düzenlenen büyük bir operasyonun parçası olarak yakalandı. Ünğan, İranlı uyuşturucu kaçakçısı firari Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve yeğeninin ölümünde ‘azmettirici’ olmakla da suçlanmıştı.

KAYNAK: İHA

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıllarda İranlı uyuşturucu kaçakçısı firari Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve yeğeninin ölümünde ‘azmettirici’ olmakla da suçlanan, tutuklu bulunduğu cezaevinden önceki yıllarda Covid-19 salgını nedeniyle izinli çıkan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan’ın, polisin düzenlediği bir dizi operasyonda yakalandığı öğrenildi. Sabah saatlerinde emniyet güçlerince düzenlenen büyük bir operasyonun önemli bir parçası olarak yakalandığı öğrenilen Ünğan’ın, hangi suçlamayla gözaltına alındığı henüz bilinmiyor. Öte yandan şüphelinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.
Söz konusu operasyonun kaç ili kapsadığı ve Ünğan ile beraber kaç kişinin daha yakalandığı ise henüz belirtilmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset Dışişleri’nden uyarı: Sudan’a gitmeyin!

Dışişleri’nden uyarı: Sudan’a gitmeyin!

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesi üzerine Türk vatandaşlarını uyardı. Zorunlu olmayanların ülkeyi terk etmeleri önerilirken, mevcutlarda tedbirli olmaları ve sınırlı ticari uçuşları kullanmaları tavsiye edildi. Acil durum iletişim hatları duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan’daki güvenlik şartlarının hızla kötüleşmesi üzerine yeni bir seyahat ve güvenlik uyarısında bulundu. Açıklamada, hâlihazırda Sudan’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının azami dikkat göstermeleri, zorunlu olmayanların ise güvenli yollarla ülkeyi terk etmeleri tavsiye edildi. Bu çerçevede, Port Sudan’dan sınırlı sayıda devam eden ticari uçuşların yanı sıra kara ve deniz yoluyla da tahliyenin mümkün olabileceği ifade edildi.

Bakanlığın yaptığı yazılı bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

“Kıymetli Vatandaşlarımız, Sudan’da daha kötüye gittiğini üzülerek müşahede ettiğimiz güvenlik şartları karşısında, Sudan’a ilişkin 27 Aralık 2023 tarihli Seyahat ve Güvenlik Duyurusunun halen geçerli olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın elzem olmadığı sürece Sudan’a seyahat etmekten kaçınmaları; halihazırda Sudan’da bulunan vatandaşlarımızın ise tedbirli olmaları ve Sudan’da kalmaları elzem olmayanların, Port Sudan’dan sınırlı sayıdaki ticari uçuşlar halen devam ederken hava yoluyla veya bulundukları konuma göre kara yolu veya deniz yoluyla, Sudan’dan en hızlı ve güvenli yollardan ayrılmaları tavsiye olunmaktadır.

Gelişmelere dair müteakip duyuruların, Bakanlığımızın ve Hartum Büyükelçiliğimizin resmî web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesinde yarar bulunmaktadır.

Acil durumlar için Hartum Büyükelçiliğimiz ile '+249 90 094 2738' no’lu acil durum hattı üzerinden veya Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi’yle '+90 312 292 29 29' no’lu telefon üzerinden temasa geçilmesi mümkündür.”
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *