Türkgün Gündem Üniversitedeki "Çoban" kirizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınıyor

Üniversitedeki "Çoban" kirizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınıyor

Kars Kafkas Üniveristesinde ‘çoban’ krizi yaşanıyor. İŞKUR aracılığıyla Veteriner Fakültesi’ne alınan çobanlar, kendilerine mülakatta sorulan "Kars’ın ilk belediye Başkanı kim? Ve Aras Nehri nereden doğuyor?" sorularını cevaplandıramadıkları gerekçesiyle eleniyor.

KAYNAK: İHA

KAÜ Veteriner Fakültesi için İŞKUR’A başvuru yapılırken, yapılan başvuru sonrası 4 çoban adayı belirleniyor. Daha sonra çoban adayları, noter kurası sonucu mülakata davet ediliyor. Sözlü sınava girmek üzere hak kazanan adaylar, 6 Temmuz 2023 Perşembe günü ‘çoban’ mülakatına tabi tutuluyor. Ancak YÖK ve üniversite, adayları başarısız sayıyor.
Kars’ta yaşanan çoban krizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınıyor. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, çoban krizini Meclis'te gündeme getiriyor. Meclis'te gündeme gelen çoban krizinin ne zaman çözüleceği bilinmezken, KAÜ Veteriner Fakültesi’ne İŞKUR aracılığıyla alınacak çobanların ne kadar süreyle çalışacağı ise bilinmiyor. Kafkas Üniversitesi’nde çoban krizi ne zaman son bulacak merak edilirken, Kafkas Üniversitesi yönetimi ise sessizliğini koruyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Ekvador’da suç örgütlerine operasyon: 8 asker öldü

Ekvador’da suç örgütlerine operasyon: 8 asker öldü

Ekvador'da suç örgütlerine yönelik operasyon sırasında çıkan çatışmada 8 asker hayatını kaybetti. Operasyon, FARC’a bağlı "Comandos de la Frontera" grubunun yasa dışı madencilik faaliyetlerine yönelik düzenlendi.

KAYNAK: AA

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 8 asker hayatını kaybetti.

Ekvador ordusu, Kolombiya sınırına yakın Napo kenti kırsalındaki Alto Punino bölgesinde suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda çıkan çatışmada 8 asker hayatını kaybetti, yaralanan bazı askerler hastaneye kaldırıldı.

Yerel basına göre operasyon, eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne (FARC) bağlı "Comandos de la Frontera" adlı gruba yönelik gerçekleştirildi.

Söz konusu grubun, Punino Nehri'nin yukarı havzasında yasa dışı madencilik faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

Yasa dışı altın madenciliği

Yasa dışı altın madenciliği, Ekvador Amazonları'ndaki Punino Nehri bölgesinde 2019'dan bu yana yaklaşık bin 500 hektarlık ormanlık alanın yok olmasına neden oldu.

Ülkede yasa dışı madenciliği başlıca gelir kaynaklarından biri haline getiren çeteler, uyuşturucu kaçakçılığı, gasp ve adam kaçırma suçlarına da karışıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *