08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Uykuda iyileşmenizi sağlayan yöntem! Gece yatarken çoraplarınızı bu şekilde giyerseniz…

Uykuda iyileşmenizi sağlayan yöntem! Gece yatarken çoraplarınızı bu şekilde giyerseniz…

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte soğuk algınlığı, grip ve diğer solunum yolu hastalıkları yeniden ortaya çıkmaya başladı. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan bireylerde çok daha sık görülen bu tip rahatsızlıklar, çeşitli yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Bir uzman evde uygulayabileceğiniz basit bir tüyo bir gecede iyileşebileceğinizi söyledi.

Ev yapımı bazı yöntemler doğal olarak bağışıklık sisteminizi uyarır ve ayaklardaki dolaşımı artırarak baş ve göğüsteki tıkanıklığın azaltılmasına yardımcı olabilir.
Uyku, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için çok önemli olsa da, birçok soğuk algınlığı belirtisi uzandığınızda daha şiddetli olarak hissedilebilir.
Uyku uzmanı Rebecca Swain, soğuk algınlığınızı iyileştirebilecekler de dahil olmak üzere, uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek şaşırtıcı tüyolar paylaştı.
Swain şunları söyledi: "Soğuk algınlığıyla mücadele ederken uykuya dalmaya çalışmak zor olabilir, ancak neyse ki hastaların süreci kolaylaştırmak için yapabileceği birkaç şey vardır."
"Vücudun iyileşmek için mümkün olduğu kadar çok uykuya ihtiyacı var, ancak bu durum zor olabilir çünkü tıkanıklık gibi belirtiler yatınca daha da kötüleşebilir."
"Hastayken uykuya dalmanıza yardımcı olacak, uyku pozisyonlarını değiştirmek ve tıkanıklığı hafifletmek için yüze buhar uygulamak da dahil olmak üzere pek çok yöntem bulunmaktadır.
"Birçok kişi, semptomları azaltmak ve uykuya dalmaya yardımcı olmak için evdeki çorap ve patates gibi beklenmedik eşyaları kullanabildiklerine şaşırabilirler."
Uzman, "ıslak çorap tedavisinin" sinir bozucu semptomlardan kurtulmanıza bile yardımcı olabileceğini söyledi.
Swain, yatağa ıslak, soğuk çoraplar giymesi ve vücudun gece boyunca ayakları ısıtmak ve çorapları kurutmak için çalışmasına izin vereceğini söyledi.
Bu ev yapımı yöntemin, doğal olarak bağışıklık sistemini uyardığını ve ayaklardaki dolaşımı artırdığını, bunun da baş ve göğüsteki tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olabileceğini söyledi.
Dışarısı soğuk olduğunda ve kendinizi hasta hissettiğinizde bu yapmak isteyeceğiniz son şey gibi görünse de, uyku uzmanı bunun soğuk algınlığı semptomlarınızı iyileştirebileceğini paylaştı.
Soğuk algınlığınız nedeniyle uyumakta zorlanıyorsanız uzman, mukusu gevşetmek için kendinize buhar uygulamanızı, susuz kalmamanızı ve yatak odanızı soğuk tutmanızı önerdi.
Bununla birlikte Swain, semptomları hafifletmek ve toksinleri gidermek için çoraplarınıza dilimlenmiş patates veya soğan koymayı içeren alışılmadık bir çözüm de önerdi. Uyarı: Bu yöntemler bir uyku uzmanının tavsiyesi olup tıbbi bir öneri yerine geçmemektedir. Geçmeyen ateş ve öksürük gibi soğuk algınlığı semptomlarınız varsa mutlaka bir doktora danışmanız önerilir.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN GIDALAR YABAN MERSİNİ Yaban mersini, bağışıklık sistemini güçlendirebilecek antioksidan özelliklere sahiptir. Yaban mersini, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahip, antosiyanin adı verilen bir tür flavonoid içerir. 2016 yılında yapılan bir araştırma, flavonoidlerin solunum yollarının bağışıklık savunma sisteminde önemli bir rol oynadığını kaydetti.
Araştırmacılar, flavonoid bakımından zengin gıdalar tüketen kişilerin, üst solunum yolu enfeksiyonuna veya soğuk algınlığına yakalanma olasılığının, tüketmeyenlere göre daha düşük olduğunu buldu.
BİTTER ÇİKOLATA Bitter çikolata, vücudun hücrelerini serbest radikallerden koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek teobromin adı verilen bir antioksidan içerir.
Uykuda iyileşmenizi sağlayan yöntem! Gece yatarken çoraplarınızı bu şekilde giyerseniz… Serbest radikaller, vücudun gıdayı parçaladığında veya kirletici maddelerle temas ettiğinde ürettiği moleküllerdir. Serbest radikaller vücudun hücrelerine zarar verebilir ve hastalığa katkıda bulunabilir.
ZERDEÇAL Zerdeçal, birçok insanın yemek pişirmede kullandığı sarı bir baharattır. Bazı alternatif ilaçlarda da mevcuttur. Zerdeçal tüketmek kişinin bağışıklık tepkisini iyileştirebilir. Bunun nedeni zerdeçaldaki bir bileşik olan kurkuminin özelliklerinden kaynaklanmaktadır. 2017 tarihli bir incelemeye göre kurkuminin antioksidan ve antienflamatuar etkileri vardır.
YAĞLI BALIKLAR Somon, ton balığı ve diğer yağlı balıklar zengin bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. 2014 tarihli bir rapora göre, uzun süreli omega-3 yağ asitleri alımı romatoid artrit (RA) riskini azaltabilir.
RA, bağışıklık sistemi yanlışlıkla vücudun sağlıklı bir kısmına saldırdığında ortaya çıkan kronik bir otoimmün durumdur.
BROKOLİ Brokoli başka bir C vitamini kaynağıdır. Ayrıca sülforafan gibi güçlü antioksidanlar da içerir. Bu nedenlerden dolayı bağışıklık sistemi sağlığını desteklemek için düzenli olarak sebze tüketmek iyi bir seçimdir.
ISPANAK Ispanak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok temel besin maddesi ve antioksidan içerdiğinden bağışıklık sistemini güçlendirebilir: flavonoidler karotenoidler C vitamini E vitamini C ve E Vitaminleri bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir.
Araştırma ayrıca flavonoidlerin sağlıklı insanlarda soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olabileceğini de gösteriyor.
SARIMSAK Sarımsak soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olabilir. Sarımsak, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların önlenmesi için yaygın olarak kullanılan bir ev ilacıdır. Bir incelemede allisin içeren sarımsak takviyeleri almanın soğuk algınlığı riskini azaltıp azaltmadığına bakıldı.
Plasebo alan katılımcı grubunda, sarımsak takviyesi alan katılımcılara göre iki kat daha fazla soğuk algınlığı görüldü. Ancak araştırmacılar, sarımsağın soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırmanın gerekli olduğu sonucuna vardı.
YEŞİL ÇAY Yeşil çay sadece az miktarda kafein içerir, bu nedenle insanlar siyah çay veya kahveye alternatif olarak yeşil çayın tadını çıkarabilirler. İçmek aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirebilir. Yaban mersini gibi yeşil çay da flavonoidler içerir ve bu da soğuk algınlığı riskini azaltabilir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tiroitlerin az çalıştığının göstergesi! Kaşlarınız böyle gözüküyorsa…

Tiroitlerin az çalıştığının göstergesi! Kaşlarınız böyle gözüküyorsa…