20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Venezula 15 Temmuz’u yaşıyor! ‘ABD müdahale etmezse...'

Venezula 15 Temmuz’u yaşıyor! ‘ABD müdahale etmezse...'

Bir süredir ABD’nin de desteğini alarak Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya darbe yapmak için meydanlarda dolaşan Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido harekete geçti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Venezula 15 Temmuz’u yaşıyor! ‘ABD müdahale etmezse...'

Venezuela ordusunu “şimdi tam zamanı” diyerek harekete geçmeye çağıran darbeci Juan Guaido, Twitter adresinden “Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirme planının son evresi başladı” paylaşımında bulundu.

Yeniakit'te yer alan habere göre; Selçuk Üniversitesi Dış Politika Uzmanı Esra Akgemci, “Guaido’nun Venezuela ordusuna ‘harekete geçin’ çağrısının ardında ABD var. ABD doğrudan müdahalede bulunmazsa, darbe başarılı olamaz, Venezuela’nın 15 Temmuz’u olarak anılabilir.” dedi.

Venezuela’nın 15 Temmuz’u
Venezüella İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; Venezuela hükümetinin, darbeye yeltenen militer hainlerden oluşan küçük bir grubu püskürttüğünü duyurdu. Venezüela Savunma BakanıVladimir Padrino ise Venezuela ordusunun, meşru Devlet Başkanı Maduro'nun yanında olduğunu, darbecilerin hezimete uğratılacağını açıkladı. Venezuela’da yaşanan darbe girişiminin, Türkiye’nin yaşadığı 15 Temmuz darbe girişimine benzediği yorumları yapılıyor.

ABD’nin doğrudan müdahalesi olmadan darbe başarılı olamaz
Esra Akgemci, “Guaido’nun Venezuela ordusuna ‘harekete geçin’ çağrısının ardında ABD var. ABD doğrudan müdahalede bulunmazsa, darbe başarılı olamaz. Maduro çok hazırlıklı. Bir süredir, Venezuella ekonomisine yönelik saldırılar vardı, Devlet Başkanı’nın itibarsızlaştırılmasına çalışılıyordu.” dedi.

Darbe girişiminin seyri Maduro’ya bağlı
Akgemci, Maduro’ya sahip çıkmak için sokağa çıkan Venezuelalılarla, muhaliflerin çatıştırılması gibi bir tezgâhtan endişe edildiğini belirterek, şunları söyledi: “Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun arkasında geniş halk desteği var. Chavez ve Maduro, varoşlardan büyük destek alıyordu. Chavez, ülkenin büyük gelirlerini gecekondu kesimlerine yönlendirmişti. Bu kesimler de kendisine büyük destek veriyordu. Maduro bu politikaya devam etmek istedi ama özellikle son bir yıl içinde ekonomi zora girdi. ABD’nin baskısıyla gelinen bu noktada, Maduro’nun arkasındaki destek devam ediyor ama yoksul kesimlerin yaşam şartlarının gittikçe zorlaşması işi kritikleştiriyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Gökdeniz’ hava tehditlerine karşı koyacak

‘Gökdeniz’ hava tehditlerine karşı koyacak