20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk kimdir? Muhsin Şentürk biyografisi!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk kimdir? Muhsin Şentürk biyografisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk’ü seçti. Bunun üzerine Muhsin Şentürk kimdir? sorusu merak edilen başlıklardan oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk kimdir? Muhsin Şentürk biyografisi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay Daire Başkanı Muhsin Şentürk'ün seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasanın 154'üncü ve 2797 sayılı Yargıtay Kanununun 30 ve 32. maddeleri gereğince, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından Şentürk'ü seçtiği kaydedildi. Peki, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı  Muhsin Şentürk kimdir? İşte biyografisi...

MUHSİN ŞENTÜRK KİMDİR?

Muhsin Şentürk, 1968 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Mezuniyetinin ardından hakim adayı olarak mesleğe başlayan Şentürk, çeşitli görevlerin ardından Kars Susuz ve Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı görevleri yerine getirmiştir. Yargıtay üyeliğine 2012'de seçilen Muhsin Şentürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altının gramı 2 bin 473 liradan işlem görüyor

Altının gramı 2 bin 473 liradan işlem görüyor