Türkgün Gündem Yasa dışı alkol ticaretine karşı yeni düzenleme yürürlükte

Yasa dışı alkol ticaretine karşı yeni düzenleme yürürlükte

Tarım ve Orman Bakanlığı, yasa dışı alkol ticaretini önlemek için tıbbi kullanım amaçlı etil alkol satışına yönelik kapsamlı düzenleme yaptı.

KAYNAK: AA

Tarım ve Orman Bakanlığı, yasa dışı alkol ticaretini önlemek amacıyla hazırladığı "Tıbbi Kullanım Amaçlı Etil Alkol Tebliği"ni Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

KULLANIM MİKTARLARINA SINIR GETİRİLDİ

Tebliğle, sağlık hizmet sunucuları ve diğer kullanıcıların etil alkol kullanım alanları ve miktarları detaylı şekilde belirlendi:

  • Eczaneler, veteriner hekim muayenehaneleri ve poliklinikler: Aylık 5 litre.
  • Birinci basamak sağlık hizmet sunucuları: Aylık 10 litre.
  • Hayvan hastaneleri: Aylık 40 litre.
  • İkinci basamak sağlık hizmet sunucuları: Yıllık 1000 litre.
  • Üçüncü basamak sağlık hizmet sunucuları: Yıllık 2000 litre.

Daha fazla miktar taleplerinde Sağlık Bakanlığı’nın uygunluk yazısı alınması gerekiyor.

TOPTAN SATICILARA STOK LİMİTİ

Etil alkol toptan satıcıları için stok miktarı 50 bin litre ile sınırlandırıldı. Mevcut stok miktarını bu seviyenin altına indirmeyen satıcılar yeni ürün alamayacak.

SATIŞ VE KULLANIM DENETİMLERİ ARTIYOR

Sağlık hizmet sunucuları, hayvan sağlığı kuruluşları ve diğer yetkilendirilmiş kurumlar, satın aldıkları etil alkolü piyasaya arz edemeyecek ve yalnızca belirlenen alanlarda kullanabilecek. Kullanım miktarlarına ilişkin kayıt tutma zorunluluğu getirildi.

Tebliğ hükümlerine aykırı hareket edenlere yönelik idari yaptırımlar uygulanacak. Düzenleme, tıbbi kullanım amaçlı etil alkolün yasa dışı ticarette kullanılmasını engellemeyi hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya, Gazze'deki insani durumu iyileştirmek amacıyla BM Genel Kurulu'na bir karar tasarısı sunacak. Başbakan Pedro Sanchez, kararın, sivillerin korunması ve uluslararası yardımların artırılmasına yönelik acil önlemler önerdiğini belirtti.

KAYNAK: DHA

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hükümet olarak Gazze'de yaşananlara ilişkin bir karar tasarısını BM Genel Kurulu’na sunmaya karar verdiklerini açıkladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan bir oturumda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na Gazze ile ilgili bir karar tasarısı sunacaklarını belirtti. Sanchez, bu tasarının Gazze'de sivillerin ve masum insanların öldürülmesinin durdurulması ve çok taraflı yoldan insani yardımların ulaştırılması için acil önlemler önermeyi amaçladığını bildirdi.

Filistin Devleti’ni birlikte tanıyan İspanya ve İrlanda'nın, Gazze saldırısının başlangıcından bu yana İsrail'den hem silah alımını hem de satışını dondurma kararı alan tek Avrupa ülkeleri olduklarını kaydeden Sanchez, "Bu karar, uluslararası insancıl hukuka uyum konusunda uluslararası sorumluluğun etik ilkelerini yansıtmakla kalmayıp, aynı zamanda demokratik değerlerimizi de savunmak ve vurguladığım teknolojik egemenliğe yönelik bilinçli bir stratejidir. İspanya, Orta Doğu'da barışa ve Filistin'in geleceğine en bağlı ülkelerden biridir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *