25 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yaşayan ve yaşatan şehir: Toroslar

Yaşayan ve yaşatan şehir: Toroslar

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, yaptığı hizmetleri ve yeni mega projelerini anlattı. Yılmaz, toplu konut projesi ve yeni sanaydı alanıyla ilgili de iki yeni müjde verdi.

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaşayan ve yaşatan şehir: Toroslar

Mersin’in en büyük ilçelerinden biri olan Toroslar; 330 bine ulaşan nüfusuyla, 67 mahallesiyle Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın Sosyal ve Çevik Belediyecilik anlayışıyla birlikte büyük bir değişim yaşadı. Başkan Yılmaz, eğitimden sağlığa, ulaşımdan imara, spordan turizme, kültürel mirastan tarıma, istihdamdan kentsel dönüşüme, yeni konut proje ve çalışmalarıyla dördüncü kez Türkiye’nin başarı listesinde yerini aldı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; dayanışma ve paylaşmayla bereketlenen bir Toroslar oluşturduklarını söyledi.

MERSİN’İN YÜKSELEN DEĞERİ TOROSLAR

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz; Geride kalan 4,5 yılda yaptığı hizmetleri gazetemiz ile paylaştı ve geleceğe yönelik mega projelerini anlattı. Toroslar halkına uygun şartlarda sunacakları toplu konut projesini ve yeni sanayi alanı müjdesini de gazetemiz aracılığıyla duyurdu.

HEDEFİMİZ BÜYÜK

“Hedeflerimizi gerçekleştirirken en büyük güvencemiz, hemşerilerimizin bizlere olan inancı, güveni ve desteği oldu” diyen Başkan Yılmaz;  Mersinimize, Toroslarımıza teşekkür ediyoruz. Umudumuz, hayalimiz ve hedefimiz büyük. Bizler, devlet ve millet olarak her türlü sıkıntıyı aşabilecek güçteyiz. Bunu hep birlikte gördük ve gösterdik. Türkiye Yüzyılı’na yakışır birçok proje ve çalışmalarımızla ilçemizin yükselişini sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

TOROSLAR’A YENİ KONUT

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) eliyle hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İşim” Projesi kapsamında Toroslarımıza kazandırılacak olan 650 sosyal konut için arsa tahsisinde bulunduk.  Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteğiyle Arpaçsakarlar Mahallemizde toplu konut çalışması yapacağız. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde gerçekleştireceğimiz prestij projemiz, vatandaşlarımızın uygun şartlarda konut almasına imkan sağlayacak.

MODERN SANAYİ ALANI

Sanayi ve ticaret kenti Mersinimizin yeni bir sanayi alanına ihtiyacı var.  Çopurlu Mahallesi Çiviçukuru bölgesinde hayata geçirmeyi planladığımız Sanayi Alanı Projemiz, başta ekonomi olmak üzere istihdam noktasında da ilçemize katma değer kazandıracak. Esnafımızın daha modern bir çalışma ortamına sahip olmasına imkan tanıyacak projemizle ilgili fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir.

TÜM İMKÂNLARIMIZLA DEPREMZEDELERİN YANINDA OLDUK

11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak için depremin hemen ardından teyakkuza geçtik.  Afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz kaldırmaya, yardım malzemelerinin ulaştırılmasından depremzedelerin Mersin’e getirilmesine kadar gece gündüz ekiplerimiz, iş makinelerimiz ve araçlarımızla destek verdik. Deprem bölgesinden Toroslar’a gelerek misafir olan depremzede vatandaşların barınma, kıyafet ve yemek ihtiyaçlarını imkânları ölçüsünde karşıladık.

YOLLARIMIZIN HEM KALİTESİ HEM KONFORU ARTTI

4 Yılda; 110 bin 252 ton sıcak asfalt, 608 bin 934 metrekare sathi asfalt, 556 bin 862 metrekare kilit parke, 29 bin 615 metreküp taş duvar, 111 bin 119 metre yol açım, 437 bin 870 metre bahçe yolu düzenleme, 11 bin 658 metre büz boru döşeme çalışmaları gerçekleştirdik.

AŞURE ETKİNLİĞİMİZ İLE GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİYORUZ

Alevi Kültür Derneği Toroslar Cemevi ile birlikte geleneksel olarak düzenlediğimiz aşure etkinliğimizde binlerce hemşerilerimiz ile bir araya geliyoruz. MHP Genel Başkanımız, Türkmen Beyimiz Devlet Bahçeli’nin, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan ve Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu’na hibe ettiği arsada yapımına başlanan Türkiye’nin en büyük Alevi Kültür ve Cemevi Külliyesinin de ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

GENÇLİK PROJELERİMİZ TAKDİR GÖRDÜ

Tekno Toroslar Projemiz ile “Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'na” katılarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almanın gururunu yaşadık. Bu projeyle geleceğe yön verecek fikirlerin Toroslar’da atılmasını hedefliyoruz.

TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİMİZİ AÇTIK

Eğitimde fırsat eşitliğini amaçladık. Gençlerimize söz verdiğimiz Toroslar Akademi Eğitim Merkezimizi hayata geçirdik ve ücretsiz Destekleme Kurslarımızı açtık. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 570 öğrencimize deneyimli bir eğitim kadrosuyla hizmet veriyoruz.

EĞİTİM DESTEĞİMİZİ REKOR DÜZEYDE ARTIRDIK

Üniversite kazanan öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak ve ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla her yıl verdiğimiz eğitim yardımını bu yıl rekor düzeyde artırdık. Lisans öğrencilerine 5 bin 500 TL, ön lisans öğrencilerine ise 2 bin 750 TL yardımda bulunmayı hedefledik.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ

Belediyemiz bünyesinde açtığımız Toroslar Şehit Durmuş Tek Anaokulumuzda eğitim gören 3-6 yaş grubundaki çocuklarımız, yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkanı buldu.

ENGELSİZ KENT TOROSLAR

Toroslar Engelliler Akademisi’nde eğitim gören her yaştan özel birey; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılıyor. “Engelsiz Tarım Bahçesi’nde de üreterek engelleri aşmanın en güzel örneği sergileniyor. Otizmli, down sendromlu ve mental özel bireylerin sosyal hayata daha kolay adapte olmaları amacıyla açtığımız Özel Sporcular Kursumuza katılan özel çocuklarımız ve gençlerimiz de başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor.

YENİ DOĞAN BEBEKLERİN İLK HEDİYESİ BİZDEN

Biz büyük bir aileyiz. Bu büyük aileye yeni katılan her birey bizim evladımız ve onlar için hazırladığımız “İlk Nefes Çantalarımızı” ailelerimize ulaştırıyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek ve ailelere bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

HAYIR ÇARŞISI İLE EL ELE VERDİK

Sosyal İşler Müdürlüğümüze başvuru yapan ve ekiplerimiz tarafından sosyo ekonomik durumları kontrol edilen vatandaşlarımıza Yunus Emre Kültür Merkezimizde hizmet veren Hayır Çarşımızdan kıyafet ve hijyen malzemelerini ücretsiz olarak temin ediyoruz.

23 FARKLI BRANŞTA SPOR YAPMA İMKANI SAĞLIYORUZ

Futbol, Paten, Basketbol, Voleybol, Badminton, Modern Okçuluk, Geleneksel Türk Okçuluğu, Genel Jimnastik (Step-Aerobik), Bocce, Güreş, Tenis, Özel Sporcular, İzcilik, Halkoyunları, Yüzme, Çim Hokeyi, Dart, Curling, Doğa Sporları, Judo, Motor Sporları, Atletizm, Rugby eğitimleri olmak üzere 23 farklı branşta açtığımız kurslarla yılın 4 mevsiminde spor yapma imkanı sunuyor, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyoruz.

KENTİMİZİN TAKIMIYLA OMUZ OMUZA VERDİK

TFF 2. Lig’de kentimizi temsil edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu için kolları sıvadık. Mülkiyeti belediyemize ait olan Korukent Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’ndeki idari bina ve tesisi, belediye meclis kararıyla 10 yıl süre ile Mersin İdman Yurdu A.Ş. Spor Kulübü’ne tahsis ettik.

DÜNYA BOCCE ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Dünyada ilk kez ilçemizde gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık.  Dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcu ve heyetin katıldığı organizasyonu başarıyla tamamladık.

KUVA-Yİ MİLLİYE KARARGÂHINI AYAĞA KALDIRDIK

Kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran projelerimizden biri olan “Kuvayi Milliye Karargahı’nı”, Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde Buluklu Mahallemizde hizmete açtık. Bu karargah, milli mücadelenin destansı hikâyesinin yaşayan bir örneği oldu.

KADINLARI İSTİHDAMA KATTIK

48 branşta gerçekleştirdiğimiz Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımızla (TORTEK) özellikle kadınlara yeni iş kapıları açıyor, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına destek veriyoruz. En yakın zamanda TORTEK Satış Yerimizi de hayata geçireceğiz.

MUHTARLARIMIZA 2 BİN TL AYNİ YARDIM YAPIYORUZ

Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Muhtarlıklarımızın elektrik, su, internet, telefon ve akaryakıt gibi benzeri giderlerinin karşılanması amacıyla Toroslar Belediyesi olarak aylık 2 bin TL ayni yardımda bulunuyoruz.

MERSİN’İN EN BÜYÜK ÇOCUK ŞENLİĞİNİ YAPTIK

Toroslar Çocuk Şenliğimiz, Mersin’de çocuklar için yapılan en renkli ve coşkulu bir etkinlik oldu. Kentimizin tüm ilçelerinden binlerce çocuğun aileleriyle birlikte katıldığı şenlikte, çizgi dizi kahramanlarının gösterileri, şişme oyun grupları, animatörler, yüz boyama ve uzay gözlemevi gibi birbirinden eğlenceli aktiviteler yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evdeki bomba doğal gaz! Çürük sarımsak kokusu alırsanız 187’yi arayın!

Evdeki bomba doğal gaz! Çürük sarımsak kokusu alırsanız 187’yi arayın!