Türkgün Gündem Yeni haftada yoğun çöl tozu geliyor

Yeni haftada yoğun çöl tozu geliyor

Meteoroloji yeni hava durumu haritasını yayınladı. Yeni haftada Mali'den ülkemize yoğun bir çöl tozu geldiği açıklandı.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayınladı.

Yayınlanan hava durumu raporuna göre sıcaklıklar, 25 dereceye kadar çıkacak.

Ancak yayınlanan raporda çöl tozuna da dikkat çekildi ve vatandaşlar uyarıldı.

Yeni hafta çöl tozuyla birlikte geliyor.

ÇAMUR YAĞACAK

Yağış alan bölgelerde ise çamur yağacak.

İSTANBUL'DA SICAKLIK 25 DERECEYİ GEÇECEK

Hava sıcaklığı ise artmaya devam edecek.

Hafta ortası İstanbul'da sıcaklığın 25 dereceyi geçmesi bekleniyor.

SON HAVA DURUMU RAPORUNUN DETAYLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkenin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Bursa, Kütahya ve Manisa çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BUGÜNÜN HAVA RAPORU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Bursa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Manisa ve Kütahya çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

MANİSA °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı


AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, batısının zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

HATAY °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

MERSİN °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

ANKARA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu


BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

SİNOP °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

ARTVİN °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu


DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 3°C

Az bulutlu ve açık

KARS °C, 5°C

Az bulutlu ve açık

MALATYA °C, 17°C

Az bulutlu ve açık

VAN °C, 7°C

Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 19°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 21°C

Az bulutlu ve açık

SİİRT °C, 17°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C, 20°C

Az bulutlu ve açık

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Almanya, İsrail'in diplomatlara ateş açmasını kınadı

Almanya, İsrail'in diplomatlara ateş açmasını kınadı

Almanya, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenın bölgesinde 35 diplomata ateş açan İsrail askerlerini kınadı. Dışişleri Bakanlığı, diplomatların güvenliği için gerekli tedbirlerin alınmasını ve uluslararası dokunulmazlıklarının korunmasını talep etti.

KAYNAK: AA

Almanya, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin'i ziyaret eden 35 diplomata İsrail askerlerinin ateş açmasını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordusu tarafından, aralarında bir Alman diplomat ve Ramallah temsilciliğinden bir şoförün de bulunduğu kayıtlı bir diplomatik heyetin üzerine ateş açılmıştır. Dışişleri Bakanlığı, bu sebepsiz ateşi şiddetle kınamaktadır. Daha kötü bir şey olmadığı için şanslıyız." ifadesine yer verildi.

Açıklamada diplomatların diplomatik faaliyetlerinin bir parçası olarak ve Filistin Yönetimi ve İsrail ordusuyla koordinasyon halinde Batı Şeria'da bulunduğu hatırlatılarak, "Diplomatların sahadaki bağımsız gözlemci rolü vazgeçilmezdir ve hiçbir şekilde İsrail'in güvenlik çıkarlarına yönelik bir tehdit teşkil etmez." denildi.

İsrail hükümetinden durumu derhal açıklığa kavuşturması ve diplomatların dokunulmazlığına saygı göstermesi istendi.

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul'un da konuyu İsrailli mevkidaşıyla görüştüğü belirtildi.

İsrail askerleri Cenin'de 35 diplomata ateş açmıştı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na ulaşan yabancı diplomasi heyetine ateş açmıştı.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed ed-Dik, askerlerin heyeti "korkutmak ve sindirmek" ve heyetin 21 Ocak'tan bu yana kuşatma altında olan kampa girmelerini engellemek amacıyla ateş açtığını belirtmişti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise bölgedeki İsrail askerlerinin, diplomat grubunu uzaklaştırmak amacıyla uyarı ateşi açtığı kaydedilerek, herhangi bir yaralanma veya maddi hasar bildirilmediği ifade edilmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten beri İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 171'i çocuk olmak üzere 962 Filistinli hayatını kaybetti.

Bu sürede 7 binden fazla Filistinli yaralandı, 16 bin 400 kişi gözaltına alındı.

Gazze'de varılan ateşkesin 19 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin ardından İsrail ordusu, 21 Ocak Salı günü işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kenti ve mülteci kampına "Demir Duvar" adını verdiği bir saldırı başlattı.

Saldırılar birkaç gün içinde Tulkerim ve Tubas ile buralardaki mülteci kamplarını kapsayacak şekilde genişletildi.

İsrail ordusu, Cenin ve Tulkerim'deki mülteci kamplarında işgalini sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *