Türkgün Gündem Yeni yılın ilk haftasında hava nasıl olacak?

Yeni yılın ilk haftasında hava nasıl olacak?

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, yeni yılın ilk haftasında yağış etkili olacak. Yağışın bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.

Yurdun büyük bölümünde etkili olan güneşli ve açık hava yeni yılın ilk günlerinde yerini yağışa bırakıyor. Batı bölgelerde başlayacak yağışlar, hafta boyunca tüm yurdu etkisi altına alacak. Sıcaklıklar ise yine mevsim normalleri üzerinde olacak.

Beklenen kar gelmedi, sıcaklık yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Ancak, yeni yılın ilk gününden itibaren yağışlı hava geliyor.

Hafta ortasından itibaren yurdun büyük bölümünde aralıklı yağış etkili olacak.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yağış, bazı bölgelerde kuvvetli olacak. Yağışlı sistem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri dışında hafta boyunca devam edecek.


Bugün Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de yağış bekleniyor.

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA NASIL OLACAK?

Ve üç büyük il.. Ankara'da salı gününe kadar yağış beklenmiyor, sıcaklık 12 derece civarında... İstanbul'da bugün çok bulutlu bir hava hakim olacak. Salı günü ise aralıklı sağanak geçişleri var.

İzmir'de ise hafta ortasına kadar aralıklarla sağanak etkili olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İngiliz istihbaratının başına ilk kez bir kadın getirildi

İngiliz istihbaratının başına ilk kez bir kadın getirildi

İngiltere’nin yeni MI6 başkanı Blaise Metreweli, tarihte ilk kez bu göreve getirilen kadın oldu. Başbakan Starmer ve Dışişleri Bakanı Lammy, Metreweli’nin kritik güvenlik tehditlerine karşı İngiltere’yi koruyacağını vurguladı.

KAYNAK: AA

İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın onayıyla İngiliz dış istihbarat servisi MI6'nın başına getirilen Blaise Metreweli, bu göreve gelen ilk kadın oldu. İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre Starmer, MI6'nın 18'inci şefi olarak Blaise Metreweli'yi atadı.

İngiliz istihbaratının başına ilk kez bir kadın getirildi

Dışişleri Bakanı'na karşı sorumlu olan ve teşkilatta "C" olarak bilinen MI6 şefliğine ilk kez bir kadının atandığı belirtilen açıklamada, Metreweli'nin halihazırda teşkilatta "Q" olarak bilinen teknoloji ve yeniliklerden sorumlu genel müdürlük görevini yürüttüğü ifade edildi.

Metreweli'nin geçmişte iç istihbarat servisi MI5'ta görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, mevcut MI6 Başkanı ve İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un görevini sonbaharda bırakacağı kaydedildi.

Açıklamada, Metreweli'nin teşkilata 1999'da katıldığı, kariyerinin büyük kısmında Orta Doğu ve Avrupa'daki operasyonel görevler yaptığı ve Cambridge Üniversitesinde antropoloji eğitimi aldığı vurgulandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Starmer, "Metreweli'nin tarihi ataması, istihbarat servislerinin yürüttüğü işlerin hiç olmadığı kadar hayati olduğu bir dönemde yapıldı. İngiltere daha önce görülmemiş ölçüde tehditlerle karşı karşıya. Bunlara saldırgan ülkelerin sularımıza gönderdiği casus gemiler ile kamu hizmetlerimizde kargaşa yaşanmasını isteyen, karmaşık siber planları olan hackerlar da dahil." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı David Lammy de açıklamasında, şunları kaydetti:

"Küresel istikrarsızlık ve güvenlik tehditlerinin ortaya çıktığı, teknolojinin daha da önemli bir güç haline geldiği, hasımların daha da yakın çalışmaya başladığı bir dönemde Blaise, İngiltere'nin bu zorluklarla doğrudan mücadele edebilmesini sağlayarak Britanya’nın yurt içinde ve yurt dışında güvende ve emniyette kalmasını temin edecek."

Lammy, istihbarat servislerine ek 600 milyon sterlinlik (Yaklaşık 32 milyar lira) bütçe ayıracaklarını da bildirdi.

Bu arada, Metreweli, açıklamasında teşkilatın başına getirilmekten gurur duyduğunu ifade ederken, mevcut başkan Moore ise Metreweli'nin teşkilat için önemli bir figür olduğuna dikkati çekti.

Moore, yerine Metreweli'nin gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *