Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “yenidoğan çetesi” davasında, kamuoyunda büyük yankı uyandıran soruşturma kapsamında 13 sanıklı ek iddianamenin ana dosyayla birleştirilmesine karar verildi. Duruşma, adliyenin konferans salonunda geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Bugünkü oturumda bazı tutuklu sanıkların savunmaları alındı.
“Sadece Epikriz Girdim, Başka Bir Şey Yapmadım”
TRG Hospital’da 10 ay tıbbi sekreter olarak görev yaptığını belirten tutuklu sanık Senanur Ünlü, kendisinin yalnızca hastane sistemine doktorun hazırladığı epikriz (hasta taburcu özeti) raporlarını girdiğini söyledi. Ünlü, sanıklardan Fırat Sarı'nın hastaneye geliş sürecine dair bilgisi olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
“Sisteme epikriz girmekten başka yaptığım hiçbir işlem yoktu. Sadece yoğun bir dönemde yardım etmem istendi. Bunun karşılığında mesai ücreti Fırat Sarı tarafından gönderildi. Maaşımı ise doğrudan hastaneden alıyordum. Yeni doğum yapmış bir anneyim, dört aydır tutukluyum. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Bir yaşındaki bebeğime kavuşmak istiyorum.”
“İlk İş Deneyimimdi, Ne Denirse Onu Yaptım”
Tutuklu sanık Gözde Polat ise, Özel Avcılar Hospital’da yenidoğan yoğun bakım biriminde tıbbi sekreter olarak çalıştığını ifade etti. İlk iş tecrübesi olduğunu vurgulayan Polat, herhangi bir karar verme yetkisinin olmadığını belirtti:
“Benden istenen laboratuvar barkodlarını çıkarmak ve epikrizleri sisteme yüklemekti. Bu raporların SGK’ya faturalandırılmasını başka personeller yapıyordu. Epikrizleri bana genellikle Hasan Basri Gök hastanenin kurumsal mailinden gönderirdi. Yazımını onun yaptığına dair bilgim vardı. Ancak daha sonra benim de yazdığımı iddia etmişler, bu doğru değil.”
“Çalışma Yetkisi Vardı, Benim Bilgim Yoktu”
Davanın tutuklu sanıklarından Silivri Kolan Hastanesi’nin mesul müdürü ve başhekimi Bener Mansuroğlu da suçlamaları reddetti. Fırat Sarı’nın işe alınma süreciyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savundu:
“Ben hastaneye başlamadan önce Sarı işe alınmıştı ve çalışma izni de resmiydi. Benim hastanede işe alımlarda yetkim yok, sadece maaşlı bir çalışanım. O süreçteki işlemlerden haberim yok.”
Duruşma Ertelendi
Sanık savunmalarının tamamlanamaması nedeniyle mahkeme heyeti, duruşmanın yarın saat 10.00’da devam edilmesine karar verdi. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde usulsüz işlemler yapıldığı iddiasıyla açılan davada toplamda 13 yeni sanık yargılanıyor ve sürecin önümüzdeki duruşmalarda da devam etmesi bekleniyor.