21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Yenidoğan çetesi soruşturması! "Sözleşmeler feshedildi, ödemeler durduruldu"

Yenidoğan çetesi soruşturması! "Sözleşmeler feshedildi, ödemeler durduruldu"

Bakan Vedat Işıkhan, yenidoğan çetesi soruşturmasına karışan özel hastanelerin sözleşmelerinin feshedildiğini ve ödemelerin durdurulduğunu açıkladı. Faiziyle tahsilat yapılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yenidoğan çetesi soruşturması! "Sözleşmeler feshedildi, ödemeler durduruldu"
KAYNAK: Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası'nda yaptığı açıklamada, yenidoğan çetesi skandalına karışan hastanelerin sözleşmelerinin feshedildiğini duyurdu. Bakan, yenidoğan soruşturmasındaki hastaneler ile ilgili, "Sağlık Bakanlığının ruhsat iptaliyle özel hastanelerin ödemeleri durduruldu, bunlar da kapatıldı." dedi.

Denetimler ve Ceza Süreci

Bakan Işıkhan, savcılıktan gelen talep üzerine bakanlık olarak başlattıkları denetimlerle birlikte hastanelerde incelemeler yürüttüklerini söyledi. Kamu zararına yol açan reçeteler ve tedavi yöntemlerinin tespit edilip incelendiğini belirtti.

"Cimer başvurusu ile birlikte 2023'te süreci başlattık. Hastanelerdeki incelemelerimiz aylar öncesinde başladı. Kamu zararına sebep olan reçetelerin ve tedavi yöntemlerinin teşhis edilmesi ayrı bir başlık olarak incelendi."

Hastanelerin Sözleşmeleri Feshedildi

Medilife Bağcılar Hastanesi'nin 29 Nisan'da, Şafak Hastanesi'nin ise 9 Ağustos'ta sözleşmelerinin feshedildiğini belirten Işıkhan, "Özel hastanelerin geçmişe dönük alacaklarına bloke koyduk ve ödemelerini durdurduk" dedi.

“İki hastane için 29 Nisan'da Medilife Bağcılar, 9 Ağustos'ta Şafak Hastanesi ile sözleşmeler feshedildi. Ödemeler de durduruldu. Diğer hastanelerin de sözleşmeleri durduruldu ve ödemeleri feshedildi. Geçmiş dönem alacaklarına bloke konuldu. Özel hastanelere yapılmış ödemeleri, geçmişe dönük olarak faiziyle birlikte sözleşme kapsamındaki cezaları da tahsil ediyoruz. Riskli hastanelere fiili olarak inceleme ve denetimleri devam ediyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FETÖ elebaşının ölümüyle ilgili Türkiye'den ilk resmi açıklama

FETÖ elebaşının ölümüyle ilgili Türkiye'den ilk resmi açıklama