18 Ocak 2025
weather
4°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Yıllık 1000 ton üretilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Yıllık 1000 ton üretilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MÜSİAD Vizyoner'19 toplantısında ekonomiye yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan bor madeninin çıkarılması ve işlenmesiyle ilgili olarak, "Askeri kıyafetlerde, zırh olarak kullanılacak bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma’da temelini attığımız fabrikayı 2 yılda tamamlayacak ve yılda 1000 ton bor karbürü üreteceğiz. Dünyada 8 tondur" dedi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Yıllık 1000 ton üretilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarım alanında Türkiye'yi karalamaya çalışanlara cevap verdi. MÜSİAD Vizyoner'19 toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım ve Orman Baknalığı'nın bütçesinin yarıdan fazlasının tarımsal desteğe ayrıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bor karbürü üretiminin yapılacağı fabrikanın 2 yıl sonra devreye gireceğini ve yılda 1000 ton bor karbürü üretimi yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:


Geniş örgütlenme ve faaliyet alanı ile kendi alanında sayılı kuruluşları arasında yer alan MÜSİAD camiasını ekonomimize katkı sağladığı için şahsım ve ülkem adına tebrik ediyorum. Küresel ağlar ile ülkemizin kaynaklarını bir araya getiren çalışma modellerinin başarılı olacağını temenni ediyorum. Türkiye kendi içinde çok geniş yatırım yurt dışında da çok geniş ticaret potansiyeli olan bir ülke. Rahmetli Menderes ve Özal döneminde yaşanan kıpırdanmalar kayıplarımızı telafi etmeye yetmedi. Milli geliri 3500 doları ancak bulan ihracatı 36 milyar dolar olan eğitimden sağlığa yetersiz altyapıya ağır, yüksek ve aksak yol yürümeye çalışan bir ülkeydi. Cuntaların ağırlığı altında iki büklüm haldeydi. Karşımızdaki manzaranın ağırlığı bizi ürkütmedi. Türkiye’ye kelimenin tam anlamıyla çağ atlattık. Ülkemizi çok daha ileriye taşıdık. Milli iradenin üstünlüğünü tahkim ederek demokrasimizi güçlendirdik. Attığımız her adımda önümüze engeller çıkıt, girdiğimiz her yolda tuzaklarla karşılaştık.

'TÜRKİYE'NİN RIZA GÖSTERMEDİĞİ PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR'

  

2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde pek çokları dudak bükmüştü. Gezi olaylarıyla ilk işareti ortaya çıkıp 17-25 Aralık darbe girişimi, hendekler, 15 Temmuz’la ülkemizi doğrudan hedef alan süreçler yaşadık. Ne yaptılarsa Türkiye’yi hedeflerinden koparmayı başaramadılar. Ekonomisini toparlamış, birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam ediyoruz.  Terör örgütlerinin inlerine girdik ve girmeye devam ediyoruz. Geleceğimize güvenle bakıyoruz, umutlarımızı tazeliyoruz, hep birlikte işimize gücümüze sarılıyoruz. Çocuklarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmek için müreffeh bir miras bırakacağız. Çünkü biz Türkiye’yiz. Çünkü biz Türk Milleti’yiz. Türkiye’nin içinde olmadığı, rıza göstermediği, katkı vermediği hiçbir projenin hayata geçirilmesi mümkün değildir.

Son yıllarda başımıza gelen her hadise bu bedelin bir parçasıdır. Düşmanlarımızın attığı taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır.

Dağ odur ki üzerinde kar ola, bülbül ola ki ötüşünde zar ola, dost ola ki dar gününde yar ola, geniş günde düşman bile yar olur…

'BİRİLERİ TERÖR SEVİCİLİK YAPIYOR

Herkesin milletimize yar olmasını beklerler. Ama maalesef bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye bölücü terör örgütüne karşı mücadele yürütüyor, birileri terör sevicilik yapıyor. Birileri FETÖ’cülük yapıyor, birileri bunların değirmenine su taşıyoruz.

Kendi ülkelerine gül değil alenen taş atan bu kesimlerin yaptıkları işin adı siyaset değildir. Bunun adı fırsatçılık, asıl olarak da kör düşmanlıktır.

Yeri geldiğinde Polatlı’dayım yeri geldiğinde Şereflikoçhisar’dayım, yeri geldiğinde traktöre biniyoruz, traktörü de çiftçi kardeşlerim bana nasıl kullanılır öğrettiler, biliyorum. Söylediği her şey yanlış. Tarımsal destekleme ödemeleri için 1.8 milyar lira kaynak kullanılmışken önümüzdeki yılın bütçesinde bu rakamı 22 milyar lira olarak belirledik. Konuları sulandırmanın değil toprakları sulamanın peşindeyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçemizin yarıdan fazlası tarımsal desteğe ayrıldı. CHP Başkanı bunu bilmiyor.

Şeker pancarı diyor, biz gelmişiz glikoz kotasını yüzde 10’dan yüzde 2.5'e indirerek çiftçimizi korumuşuz. Sen nasıl siyasetçisin. Kılavuzunu değiştir.

Bizi başarısız göstererek öne çıkmanın hesabı içindeler. Halbuki biz 22 milyar destekleme demişiz, yapın hesabını kitabını siz daha iyisini ortaya koyun. Biz küçükbaş hayvan sayısını 50 milyondan 100 milyona çıkaracağız demişiz, siz daha iyisini ortaya koyun.

'TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR'

Türkiye’nin büyümesinde rahatsız oluyorlar. Milletin gönlünü kazanacak hiçbir planları yok. Mevlana Hazretleri testinin içinde ne varsa dışına o sızar diyor. Bunların içi de belli dışı da belli.

Biz bu gafillere rağmen ülkemizi güçlendirmeye, milletimizin refahını artırmaya devam edeceğiz.

'ERKE DÖNERGECİ ALETİ PATLADI'

Yıllarca bu ülkede bor madeninin değeri üzerinden spekülasyon yapıldı, komplo teorileri geliştirdi. Kimse bu bor nedir, nasıl çıkarılır, nasıl satılır kısmına kafa yormadı. Dertleri emek vererek kazanmak değil, afaki hesaplarla milleti kandırmaktı. AK Parti’ye yönelik saldırıların arttığı dönemde Erke dönergeci aleti müjdesini verdiler. Ortada ne icat ne cihaz ne de bedava elektrik olmadığı için balon kısa sürede söndü, patladı.

'BOR KARBÜRÜ ÜRETİMİ YAPACAĞIZ'

 

Boru aldık, işledik, ürüne dönüştürdük. Askeri kıyafetlerde, zırh olarak kullanılacak bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma’da temelini attığımız fabrikayı 2 yılda tamamlayacak ve yılda 1000 ton bor karbürü üreteceğiz. Dünyada 8 tondur.

Bu konuya verdiğimiz önem sebebiyle doğrudan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde dijital dönüşüm ofisi kurduk. Milli yazılımlara, kritik altyapıların korunmasına yönelik takipleri, yapıp destekliyoruz. Dijital Türkiye platformunda bir araya getirdik. Teknoloji bizden çok daha hızlı ilerliyor. Bugün Türkiye’de 75 milyonun üzerinde geniş bant abone bulunuyor. Mobil telefon abonesi 23 milyondu bugün 83 milyonun üzerine çıktı. Fiber altyapı 364 bin kilometreyi geçtik. Fiber hat konusunda yavaş gittiğimizi görüyoruz. Firmaların fiber altyapısını hızlandırması istiyoruz.

'TÜRKSAT 6A'YI DEVREYE ALACAĞIZ'

Ülkemizdeki elektronik devlet kullanıcı sayısı 44 milyonu geride bıraktı. Türkiye Uzay Ajansı’nı kurduk. Türksat 4A’yı 2014’te uzaya göndermiştik. 2022 yılında yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı devreye almış olacağız.

Hedefimiz uçtan uca yerli ve milli haberleşme teknolojisini hizmete sunmaktır. Oldukça iyi gidiyoruz. Dijital dünyayı yakalama konusunda kararlılığımız tamdır. MÜSİAD Vizyoner 19 toplantısında yapılacak konuşmalar ülkenin geleceğine ışık tutacağını umuyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yassıada gün sayıyor

Yassıada gün sayıyor