19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem YTB'nin yurtdışındaki Türk vatandaşları için sunmuş olduğu burs başvuruları açıldı!

YTB'nin yurtdışındaki Türk vatandaşları için sunmuş olduğu burs başvuruları açıldı!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının çabalarını desteklemek ve karşılaştıkları zorluklara çözüm getirecek projelere destek sağlamak için çeşitli alanlarda duyurulan burs programlarına başvuruların başladığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YTB'nin yurtdışındaki Türk vatandaşları için sunmuş olduğu burs başvuruları açıldı!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

YTB'den yapılan açıklamaya göre, yurt dışında yaşayan vatandaşların eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla her yıl çeşitli burs programları düzenlenmektedir. Bu programlar arasında "Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursu", "Tez ve Araştırma Bursu", "Lise Bitirme Sınavı Başarı Bursu" ve "Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu" yer almaktadır.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursu

Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursu, yükseköğretim seviyesinde başarılı gençleri ödüllendirmeyi hedeflemektedir. Program kapsamında, lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyinde üstün başarı gösteren adaylara ödül verilmektedir. Burs miktarları lisans için 1600 avro, yüksek lisans için 2 bin avro ve doktora için 2 bin 400 avro olarak belirlenmiştir.

Tez ve Araştırma Bursu

Tez ve Araştırma Bursu programı, yurt dışında eğitim gören adayların akademik çalışmalarına destek olmayı amaçlamaktadır. Yüksek lisans veya doktora düzeyinde tez aşamasında olan veya geçmek üzere olan öğrencilere verilen bu burslar, yılda iki kez olmak üzere toplamda 2 bin avro (yüksek lisans) ve 3 bin avro (doktora) değerinde verilmektedir.

Lise Bitirme Sınavı Başarı Bursu

Yurt dışında yaşayan gençlere yönelik Lise Bitirme Sınavı Başarı Bursu, lise eğitimine teşvik etmeyi ve başarılı öğrencileri ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. Program kapsamında, her bir büyükelçilik bölgesinden en başarılı öğrenciye 1000 avro burs verilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu

Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu, bu alanda uzmanlaşmayı hedefleyen adayları desteklemeyi amaçlamaktadır. Program çerçevesinde, psikoloji, pedagoji, sosyal hizmet gibi alanlarda eğitim almış adaylara mesleki sertifika programları ile destek verilmektedir.

Tüm burs programlarına 31 Ağustos tarihine kadar online başvuru yapılabilecektir. Başvuru detaylarına ve gerekliliklerine "https://yvburslari.ytb.gov.tr/" adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli boksör Hatice Akbaş çeyrek finalde

Milli boksör Hatice Akbaş çeyrek finalde