22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yunanistan'da '12 mil' meselesi yeniden gündem! O tarihe dikkat çektiler: Tansiyon yükselebilir

Yunanistan'da '12 mil' meselesi yeniden gündem! O tarihe dikkat çektiler: Tansiyon yükselebilir

Yunanistan yine 12 mil meselesini gündemine taşıdı. Yunan basını, Türkiye'nin artık bölgesel değil merkezi bir güç olduğunu dile getirirken yaptığı tüm hamlelerin daha geniş anlamda jeopolitik, ekonomik, enerji alanı ve bölgedeki askeri güç dengeleriyle her yönde oynayabilecek şekilde olduğunu belirtti. 12 mil meselesini yeniden gündeme taşıdı, skandal ifadeler kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'da '12 mil' meselesi yeniden gündem! O tarihe dikkat çektiler: Tansiyon yükselebilir

Yunanistan yine 12 mil meselesini gündemine taşıdı. Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun A Haber'de yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Yunan basını, yine skandal ifadelere başvurarak 'Türkler egemenlik hakkımızı sorguluyor' dedi.

Çavuşoğlu'nun "Ege'de egemenliği belirlenmemiş adalar meselesi var" sözlerini gündemine taşıyan gazete, ABD'nin de sert bir dille eleştirildiğini yazdı. ABD'nin Yunanistan ve Kıbrıs lehine dengeleri bozduğu hatırlatıldı.

 "PAKET HALİNDE ELE ALINMALI"

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın karasularını 6 milden 12 mile çıkarma iddialarını eleştirmiş, bu meselenin uzun yıllardır çözülemeyen bir ihtilaf sorunu olduğunu belirtmişti. Yunanistan ile sorunların çözümünün bir paket halinde ele alınması gerektiğini çünkü bir mesele çözüldüğünde başka bir meselede gerilimin devam edeceğini söylemişti.

SKANDAL SÖZLER

Türkiye sorunları diyalog ile çözmeye çalışsa da Yunan basını konuyu 'Türkiye'nin provokasyonu' olarak gündemine getirmeyi sürdürdü. 'Ankara Ege'yi yeniden grileştiriyor' başlığı ile Türkiye rahatsızlığını yeniden gündemine getirdi.

TCG Anadolu'yu da gündemine alan gazete, Başkan Erdoğan'ın Bu gemiyi hem bölgede lider güç olarak konumumuzu güçlendirecek bir sembol hem de Türkiye Yüzyılı bağlamında dünyada söz sahibi bir ülke olarak görüyoruz." sözlerine de değindi.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA ALANINDAKİ GELİŞMELERİ RAHATSIZ ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "Artık cin şişeden çıktı" sözlerini de okuyucularına aktaran gazete, Türkiye'nin revizyonist politikasına geri döneceğini belirtti.

TANSİYON EYLÜL'DE YÜKSELEBİLİR

Profesör Dimitris Stathakopoulos ise ERT'ye yaptığı açıklamada Türklerin 'casus belli'yi kaldırmadığını vurguladı. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerin sonucu ne olursa olsun Türkiye'nin revizyonist politikasının devam edeceğini söyleyen Stathakopoulos Eylül'de iki ülke arasında tansiyonun yeniden yükselebileceğini belirtti.

Türkiye'nin artık kendisinin bölgesel bir güç değil merkezi bir güç olarak gördüğünü yazan gazete, yapılan tüm hamlelerin daha geniş anlamda ekonomiyle, enerjiyle, bölgedeki askeri gücüyle her alanda oynayabileceği belirtildi.

Kaynak: Sabah

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklanıyor... Ana tema 'Türkiye Yüzyılı'

AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklanıyor... Ana tema 'Türkiye Yüzyılı'